La final serà contra Grècia

Waterpolo. La selecció espanyola, amb 12 catalanes, derrota els Països Baixos en una semifinal de l’europeu molt completa. Elena Ruiz brilla en atac i marca quatre gols

Països Baixos 7 Espanya 10

PAÏSOS BAIXOS:Aarts, Wolves, Sleeking (3), Van der Sloot (1), Keuning, Van de Kraats (1), Rogge, Sevenich (1), Joustra, Koolhaas, Moolhuijzen, Ten Broek (1) i Van den Dobbelsteen.ESPANYA:Terré, Nogué, Espar (1), Ortiz (2), Pérez, González, Ruiz (4), Peña (1), Prats, Camus, Garcia (1), Leitón (1) i Ester.PARCIALS:2-3, 1-2, 2-1 i 2-4.ÀRBITRES:N. Debreceni (Hongria) i N. Peris (Croàcia). Van excloure definitivament Rogge, Nogué i Camus.

La selecció espanyola femenina es va classificar per a la final de l’europeu de Split, Croàcia, i demà (20.30 h) lluitarà pel títol contra Grècia. Espanya, amb 12 jugadores catalanes, va derrotar per 7-10 (2-3, 1-2, 2-1 i 2-4) els Països Baixos en una semifinal molt completa i en la qual va destacar la defensa. En atac va brillar Elena Ruiz, que va anotar quatre gols. Aquesta serà la quarta final d’un campionat d’Europa a la qual arriba el combinat estatal, i buscarà revalidar el títol que va guanyar el 2020. El seu rival en la final serà Grècia, que va derrotar en l’altre semifinal Itàlia per 12-9 (2-2, 4-2, 4-3 i 2-2).

La selecció espanyola dirigida per Miki Oca es va avançar amb un 0-2, va anar a davant durant tota la primera meitat i va arribar al descans amb un 3-5. En l’inici de la segona part, les neerlandeses van empatar (5-5) i, després de passar uns minuts complicats, el combinat estatal es va recuperar i va sentenciar el partit amb el 6-10 a tres minuts del final.

ELS PROTAGONISTES

L’equip ha estat molt bé. Hem defensat molt bé contra un equip que té un gran potencial golejador. La clau ha estat aquí
Miki Oca
SELECCIONADOR ESPANYOL
Ha estat un partit molt intens. Hem aconseguit una diferència de gols que ens ha donat vida. Estem molt contentes
Anni Espar
jugadora de l’equip estatal

Els nois, contra Hongria (18 h) per un lloc en la final

La selecció espanyola masculina buscarà la plaça per a la final de l’europeu contra Hongria (18 h) en un partit que es preveu molt complicat. El seleccionador David Martín va explicar del seu rival en la semifinal: “Estan fent un campionat increïble i estan molt forts. Serà molt complicat, però hem vingut per competir contra aquests rivals.” Després del dur enfrontament de quarts contra Grècia, el combinat estatal, amb vuit catalans, ha de recuperar els jugadors físicament per afrontar un nou repte. El conjunt hongarès va guanyar els tres partits del seu grup, i en els quarts de final va superar Montenegro per 11-8. Hongria s’ha mostrat molt regular durant el campionat i amb facilitat per marcar gols i encaixar-ne pocs. La segona semifinal enfrontarà Croàcia i Itàlia (20.30 h).