Treballada medalla de bronze en l’europeu

Waterpolo. Europeu. La selecció espanyola, amb vuit catalans, supera per la mínima Itàlia en un partit intens i que no es decideix fins a l’últim atac

Espanya 7 Itàlia 6

ESPANYA:Aguirre, Munárriz, Granados (1), Sanahuja (1), De Toro, Larumbe (1), Famera (1), Cabanas, Tahull, Perrone (1), Barroso (1), Bustos (1) i Lorrio.ITÀLIA:Del Lungo, Di Fulvio (1), Damonte (2), Iocchi Gratta, Fondelli, Cannella (1), Renzuto, Presciutti, Bruni (1), Alesiani, Dolce (1) i Bicosia.PARCIALS:3-1, 0-2, 3-1 i 1-2.ÀRBITRES:N. Peris (Croàcia) i M. Zwart (Països Baixos). Van excloure definitivament Iocchi Gratta i Preciutti.

La selecció espanyola masculina va haver de lluitar molt, treballar a fons i patir fins als darrers segons per derrotar Itàlia per un mínim 7-6 en el partit pel tercer i quart lloc i emportar-se la medalla de bronze en l’europeu que s’ha disputat a Split (Croàcia). Espanya, amb el seleccionador barceloní David Martín i vuit jugadors catalans, va sumar la seva quarta medalla de bronze europea, i amb les tres de plata ja en té set en el seu palmarès.

El combinat estatal va sortir decidit a buscar la medalla, i va inaugurar el marcador aviat gràcies a Famera, i després es va situar amb un 3-1 amb gols de Bustos i Barroso. El conjunt italià va demostrar el seu potencial i les seves ganes de pujar al podi en el segon quart. Va deixar Espanya sense marcar, va empatar el partit i amb el 3-3 es va arribar al descans.

Dos gols seguits en l’inici de la segona meitat de Larumbe i Granados van tornar a avançar l’equip estatal (5-3) i les aturades d’Aguirre –deu en total–, van mantenir la selecció espanyola amb dos gols de marge abans d’arribar als darrers vuit minuts (6-4). Novament els italians van reaccionar i en el darrer quart van tornar a mostrar tot el seu potencial i van tornar a anivellar el partit (6-6) a sis minuts del final. Perrone va fer el 7-6 a tres minuts de la conclusió i els italians van disposar de dos atacs per empatar, el darrer en l’últim minut. Sanahuja va desviar el xut amb el pit i en els darrers segons la selecció estatal va controlar la pilota i es va emportar la medalla de bronze.

El títol de campió d’Europa el va guanyar Croàcia, l’amfitrió, que en la gran final va derrotar Hongria per 9-10.

ELS PROTAGONISTES

L’equip s’ho mereixia. Hem guanyat el bronze i crec que ha estat espectacular
David Martín
SELECCIONADOR ESPANYOL
Hem demostrat caràcter i ganes. Aquesta victòria és molt important per a nosaltres
Felipe Perrone
JUGADOR

EL SETÈ PODI

Espanya ha pujat set vegades al podi en els europeus i ha assolit tres plates i quatre bronzes