Atletisme

Artur Bossy i Cristina Silva guanyen la 44a Cursa de la Mercè

L’atleta de Cànoves i Samalús Artur Bossy (Castillejo&Cáceres), amb un temps de 30:01, i la barcelonina Cristina Silva (Ironwill), amb 35:11, que ha revalidat el títol, s’han imposat en la 44a edició de la Cursa de la Mercè de Barcelona que avui s’ha celebrat amb 8.100 corredors a la sortida.

Una temperatura de 18-19ºC, amb sol, cel una mica cobert i una humitat del 58-62 per cent ha acompanyat els participants sobre el tradicional recorregut de 10 km, en una edició que batut el seu rècord de participació femenina amb el 33% de competidores (2.600).

La cursa masculina s’ha convertit en un recital d’Artur Bossy, guanyador de la prova el 2019 i 2020 i amb una millor marca personal de 28:47, que s’ha escapat des de la sortida, passant pel quilòmetre 5 a temps de rècord amb 14:43, però en el segon tram del recorregut ha abaixat el ritme.

Tot i així, s’ha imposat amb un crono de 30:01, encara que lluny del rècord de la prova a poder del marroquí Mourad El Bannouri, amb 29:24 (2017).

En creuar la línia de meta ha fet el mateix gest que fa el jugador blaugrana Lewandoski quan marca un gol (xocant els artells de les mans entre si). “Espero que ho vegi, ha estat com a homenatge a ell i l’hi dedico”, ha dit Bossy.

Sobre la cursa, Bossy ha admès que en haver corregut pràcticament en solitari durant tota la carrera li ha costat. “És un bon temps i més tenint en compte que m’estic preparant per a la Mitja Marató de València d’aquí a un mes”, ha dit.

“Córrer a Barcelona és sempre motiu d’orgull però aquest circuit és molt ràpid en els primers cinc quilòmetres, però molt dur en els cinc últims”, ha indicat.

Després d’ell, un grup perseguidor amb els principals favorits, ha mantingut una dura lluita pel segon lloc que ha estat per al corredor polonès Kamil Walczyk amb 30:45, superant Mourad Mounim (AA Catalunya) per 16 segons (31:01). El vencedor de la passada edició, Alejandro Rodríguez Pritchard (Hospitalet Atm.) ha estat quart amb 31:11.

En dones, la barcelonina Cristina Silva (Ironwil) ha manat de principi a fi per revalidar el triomf del passat any. S’ha imposat amb un temps de 35:10, lluny del rècord en poder de la sabadellenca Lidia Rodríguez, amb 34:12 (2017). Silva, acompanyada per diverses llebres, ha passat per l’equador del recorregut amb un crono de 17:20, seguida de la italiana Elisa Melilli (Asics) amb 17:54 i la barcelonina Rebeca Súarez (La Sansi) amb 18:02.

Ha mantingut el seu ritme fins al final per vèncer amb el 35:10 referit, amb 49 segons d’avantatge sobre Melilli (36:00) i 1:56 sobre Rebeca Suárez, que ha estat tercera amb 37:07. “S’ha notat la calor. És un circuit difícil, però estem a començament de temporada i encara no estic al cent per cent”, ha comentat l’atleta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)