Waterpolo

El retrobament a Montjuïc

Waterpolo. El CN Mataró i el CN Atlètic Barceloneta defensen la corona de la copa Catalunya, que aquest cap de setmana viurà la fase final i posarà en joc els primers títols de la temporada

La piscina del CN Montjuïc és l’escenari aquest cap de setmana de la fase final de la copa Catalunya, el primer títol del curs en joc. Serà el torneig del retrobament després d’un estiu llarg i profitós, en què els jugadors internacionals de la selecció espanyola han brillat especialment, amb el títol mundial de l’equip masculí a Budapest i el ceptre europeu del femení a Split com a principals fites. La gran majoria d’aquests jugadors coincidiran avui a Montjuïc en la disputa de les semifinals femenines i masculines.

El parèntesi d’Anni Espar

El CN Mataró, el defensor del títol femení, se les haurà amb el CE Mediterrani en la semifinal (11 h) que aquest matí obrirà la fase definitiva de la competició. L’equip de Dani Ballart va tallar la ratxa de dotze títols consecutius del CN Sabadell, que mirarà de recuperar el ceptre. Primer, però, haurà de sotmetre el CN Terrassa, finalista en l’última edició, en la segona semifinal (12.30 h). Anni Espar tornarà a ser un dels principals referents del CN Mataró, tot i que farà un parèntesi d’uns mesos per reprendre l’aventura australiana que ja va tenir el 2017. “Aquest primer tram de la temporada estaré amb el Mataró fins a finals de desembre o principis de gener, i aleshores marxaré a Austràlia per jugar en un club de Brisbane. Competiré en la lliga d’allà, que són uns quatre mesos, i espero arribar a temps per disputar els play-offs d’aquí, tal com ja vaig fer el 2017”, explica la jugadora més valuosa de l’última lliga. Tot i que el CN Mataró s’ha reforçat amb l’hongaresa Rita Keszthelyi, absent en la copa Catalunya per motius personals, i la italiana Silvia Avegno, el CN Sabadell tornarà a ser el rival a batre. “Veig l’equip bé, amb molt de potencial, però amb jugadores noves, i a principi de temporada fins que no s’engreixi tot no saps com sortiran els partits. El Sabadell també s’ha reforçat molt bé, amb jugadores d’aquí [Paula Leitón, Bea Ortiz i Elena Ruiz] que es coneixen més, però crec que serem capaces de posar-los les coses difícils”, sosté Espar, que ja no tindrà la seva amiga Marta Bach (retirada) a l’equip.

L’Atlètic Barceloneta, amb 14 títols en 16 edicions, és el gran favorit en la copa Catalunya masculina. En la semifinal (16 h) s’enfrontarà amb el Mediterrani, que va haver de superar una eliminatòria igualadíssima amb el CN Terrassa (10-10 i 20-21, en els penals) per accedir a la fase final. En l’altra semifinal (17.30 h) es viurà un nou capítol de la pugna entre el CN Sabadell i el CN Barcelona. Tot i haver perdut Álvaro Granados (Novi Beograd), el tècnic del Barceloneta, Elvis Fatovic, considera que amb les noves incorporacions l’equip guanyarà en “equilibri, ritme i alternatives en atac”.

Copa femenina
Semifinals (avui)
CN Mataró - CE Mediterrani 11 h
CN Terrassa - CN Sabadell 12.30 h
Tercer lloc (demà)
Perdedors de semifinals 10 h
Final (demà)
Guanyadors semifinals 11.30 h
Copa masculina
Semifinals (avui)
At. Barceloneta - Mediterrani 16 h
CN Barcelona - CN Sabadell 17.30 h
Tercer lloc (demà)
Perdedors de semifinals 13.30 h
Final (demà)
Guanyadors semifinals 15 h
Jugadors més valuosos
Álvaro Granados (At. Barceloneta)
Anni Espar (CN Mataró)
Màxims golejadors
Nikolas Paul (CN Sant Andreu)
Judith Forca (CN Sabadell)
Millors porters
Unai Aguirre (At. Barceloneta)
Laura Ester (CN Sabadell)

Sense empat i amb VAR al ‘play-off’, novetats en la lliga

La desaparició de l’empat i l’aplicació del VAR en els partits del play-off pel títol, també en la copa del Rei i de la Reina, són les principals novetats amb vista a la pròxima edició de la lliga de divisió d’honor, que es van presentar al Museu Olímpic. El campionat, que començarà el 15 d’octubre amb dotze equips masculins i dotze més de femenins, modificarà el sistema de puntuació amb dos punts per al guanyador i un per al perdedor. El guanyador dels partits que acabin en empat durant el temps reglamentari es resoldrà en la tanda de penals. Els defensors del títol són el CN Atlètic Barceloneta i el CN Sabadell. Abans de l’inici de la lliga es disputarà la supercopa d’Espanya femenina, el 12 d’octubre a Mataró entre l’equip amfitrió i el CN Sabadell. La supercopa masculina es jugarà el 22 d’octubre a Sabadell, entre l’equip de Quim Colet i el CN Atlètic Barceloneta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)