El CN Sabadell recupera el tron de la copa Catalunya en la final contra el CN Mataró (9-13)

L’equip maresmenc, que defensava el títol del curs passat, ha pagat el contundent parcial del tercer quart (0-5)

El CN Sabadell s’ha emportat a la piscina del CN Montjuïc el primer duel del curs amb el CN Mataró (9-13) i ha recuperat el títol de la copa Catalunya per incrementar el seu palmarès fins a tretze corones en quinze edicions. Ha estat un primer cara a cara amb alternatives (2-4, 4-2, 0-5 i 3-2) d’un altre curs que es preveu d’emocions fortes per la rivalitat entre aquest dos conjunts. El CN Sabadell s’ha mostrat més consistent i ha exhibit més recursos en atac, amb els gols més repartits: Forca (3), González (2), Van der Sloot (1), Mati Ortíz (1), i les tres noves incorporacions Paula Leiton (2), Bea Ortíz (2) i Elena Ruiz (2). Pel CN Mataró, que tenia la baixa de Rita Keszthelyi per motius personals, només han marcat tres jugadores: Simone van de Kraats (4), Anni Espar (3) i Sílvia Avegno (2).

L’equip de David Palma ha començat més inspirat i s’ha apuntat el primer parcial (2-4), tot i l’encert de la nova incorporació de les files mataronines, la golejadora italiana Sílvia Avegno, amb dues dianes. El CN Mataró ha replicat en el segon quart (4-2), amb gols per partida doble d’Anni Espar i Simone van de Kraats, i ha arribat al descans amb equilibri en el marcador (6-6). En aquest quart només Elena Ruiz i Irene González han vist porteria per a les vallesanes. Era un partit d’alternances i el CN Sabadell ha sentenciat gairebé definitivament el camí de la final amb un contundent parcial de 0-5. L’equip de Dani Ballart ha desaprofitat diverses accions de superioritat i el seu rival no ha perdonat (6-11). La final semblava sentenciada, però el CN Mataró no es donava per vençut i de la mà de Van de Kraats i Espar han tornat a ajustar el resultat (9-11). El partit es tornava a obrir encara amb 3:15 de joc. Judith Forca, però, ha tornat a aparèixer per tallar la remuntada maresmenca i Mati Ortiz ha posat la sentència a la primera final del curs (9-13).

El CN Terrassa, tercer

El partit per la tercera plaça, entre el CN Terrassa i el CE Mediterrani, s’ha resolt a favor de les vallesanes amb un gol de la neerlandesa Fleurien Bosveld en l’últim segon (8-9).