Més esport

La II Setmana Catalana de l’Esport es presenta amb orgull i visió de futur

Es farà del 13 al 23 d’octubre a 20 seus, i hi hauran 30 esports, amb la participació de les seleccions catalans i una vintena de països

La II Setmana Catalana de l’Esport s’ha presentat aquest migdia en el Palau de la Generalitat amb orgull i ganes de commemorar un esdeveniment històric, i també amb visió de futur. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, han explicat en que consistirà aquest esdeveniment que es farà del 13 al 23 d’octubre, i que es recupera després de la seva primera edició l’any 1935.

Laura Vilagrà ha dit que serà una “Gran festa de les federacions i 87 anys després recuperem la seva organització i commemorem l’esdeveniment”, que es va veure truncat per la guerra civil i la dictadura. També ha destacat que: “la setmana serà un esdeveniment de promoció internacional únic”, i ha manifestat que: “L’esport català projecta el país internacionalment i a la Generalitat ens honora”.

Gerard Esteva ha recordat detalls de la primera edició de l’any 1935 en que hi van haver 1.000 esportistes, i 12 països, i ha posat de manifestat més detalls del que serà la setmana aquest 2022 que es recupera 87 anys després: “Conjuntament amb la Generalitat, ens enorgulleix tornar a celebrar aquesta setmana amb més de 2.000 esportistes, més de 22 països, 30 esports, 20 seus a la província de Girona i més de 50.000 espectadors i espectadores que gaudiran i situaran Girona com la capital esportiva del país durant aquells deu dies”.

Les seleccions catalanes estaran presents en les competicions conjuntament amb combinats de països importants com Portugal, Suïssa, Itàlia o Alemanya. Gerard Esteva també ha comentat que la setmana forma part del somni de l’esport català que: “hem començat a traçar conjuntament amb la secretaria general de l’esport i fruit d’això neix la setmana catalana de l’esport, neix la Fira de l’Esport, neix el Congrés Internacional Femení, cal anar materialitzant aquest somni”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)