Atletisme

El Circuit Gironí de Cros 2022/23 tindrà vuit proves i s’iniciarà el 6 de novembre

Presenta la novetat del cros de Castelló d’Empúries

El Circuit Gironí de Cros de la temporada 2022/23, 31è Gran Premi Consell Comarcal de la Selva i 18è Trofeu Diputació de Girona constarà de vuit proves. Aquesta competició clàssica en el calendari atlètic s’ha presentat aquest migdia a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona. L’edició d’enguany s’iniciarà el 6 de novembre i finalitzarà el 19 de febrer.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat d’Esports, Jordi Masquef; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; la cap territorial d’Esports de la Generalitat a les comarques gironines, Anna Julià; la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rossich i l’atleta banyolina de New Balance, Esther Guerrero, que apadrina l’esdeveniment.

La novetat principal d’aquesta edició és la incorporació del cros de Castelló d’Empúries que es farà el 29 de gener i també determinarà els campions gironins de cros 2023. El circuit s’inicia el 6 de novembre a Santa Coloma de Farners, la prova més antiga de les comarques gironines (48a edició). La resta de curses, en categoria masculina i femenina i des de prebenjamins fins a veterans de més de 55 anys, són les següents: el 13 de novembre a Girona, el 20 de novembre a Olot, el 27 de novembre a Caldes de Malavella, el 18 de desembre a Banyoles, que serà puntuable per al Gran Premi Català de Cros, el 29 de gener a Vidreres i el 10 de febrer a Sant Hilari Sacalm, un cros que també determinarà els campions màsters de Catalunya.

En la seva intervenció, Jordi Masquef, ha remarcat que “el Circuit Gironí de Cros ha assolit un gran prestigi arreu de Catalunya i això és conseqüència de la feina ben feta durant molts anys. Les sinergies entre tots els actors implicats, institucions i entitats, l’han convertit en un esdeveniment marcat en vermell durant la tardor fins i tot per atletes de fora de la nostra demarcació”. Salvador Balliu ha destacat l’impacte econòmic que representa: “En la darrera edició, va venir gent de poblacions llunyanes com Lleida o Tarragona. És a dir, participants que es queden a dormir, mengen i fan turisme per la zona, i això, evidentment, repercuteix positivament en els municipis”.

“Tots els atletes de Girona esperen l’inici del Circuit Gironí de Cros, ja que, per a ells, és el començament de la pretemporada” ha assenyalat Anna Julià, que també ha indicat: “Tenim participants que s’hi apunten sempre i altres que s’hi van incorporant”. Mercè Rossich, ha assegurat que: “el Circuit Gironí de Cros és una referència per a molts atletes que tenen com a objectiu fer alguna cosa important durant la temporada. Manté l’essència i la qualitat dels circuits de cros de tota la vida”. Finalment Esther Guerrero ha destacat l’esforç i el treball fets a les comarques gironines per impulsar aquest esdeveniment. Ha agraït públicament la tasca dels consells esportius de la demarcació i el suport de les institucions gironines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)