Ciclisme

Molins de Rei tindrà un final d’etapa de la Volta 2023 per primera vegada

Molins de Rei serà l’escenari d’una arribada de la Volta Ciclista a Catalunya l’any 2023, en la 102a edició de la competició. Serà la primera vegada que el poble del Baix Llobregat tingui una arribada de la cursa, ja que prèviament només havia protagonitzat una sortida, l’any 2003. Serà el retorn de la Volta al municipi 20 anys després, ja que Molins de Rei va ser la sortida d’una contrarellotge individual de 13,1km amb final a Vallvidrera (Barcelona) que va adjudicar-se José Antonio Pecharromán per davant de Roberto Heras i del colombià Santiago Botero.

En aquesta ocasió, Molins de Rei protagonitzarà en la propera edició l’arribada d’una etapa en línia a la seva població, en un final molt esperat per la gran comunitat ciclista que hi ha al municipi i per tots els seguidors i aficionats a l’esport, a més, coincidint amb una data molt especial: els 75 anys del Club Ciclista Molins de Rei. De fet, en els darrers anys Molins de Rei ha allotjat diversos esprints intermedis de la competició, congregant a una presència destacada de públic. L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, agraeix la confiança de l’organització i assegura que “és un orgull comptar amb la Volta, un esdeveniment centenari del ciclisme”.

També ha destacat que “és una oportunitat per promoure la Vila en totes les seves dimensions i alhora fer gaudir als ciutadans d’aquest gran esdeveniment”. En el mateix sentit, el regidor d’Esports, Ramon Sánchez, ha explicat que “això suposarà un gran impacte per Molins de Rei, que afectarà positivament al comerç i l’hostaleria sobretot, i també servirà com a promoció del municipi arreu del país.

“Molins de Rei ens rebrà amb els braços oberts i ens fa molta il·lusió que per primer cop en la llarga història de la Volta Ciclista a Catalunya s’hi pugui celebrar una arribada de la cursa. Vull agrair la implicació de l’Ajuntament perquè hagi estat possible tornar a la ciutat vint anys després”, ha comentat el president de la Volta Catalunya, Rubèn Peris.

La Volta, la tercera prova per etapes més antiga del món només superada pel Tour de França i el Giro d’Itàlia, visitarà així una ciutat ubicada en un entorn privilegiat per a la pràctica de la bicicleta, en totes les seves modalitats.

La 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà del 20 al 26 de març de 2023, i hi participen els 18 equips millors del món, el UCI WorldTeams, i 7 equips convidats de la categoria UCI ProTeams. El darrer vencedor de la cursa va ser el colombià Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe), acompanyat al podi per l’equatorià Richard Carapaz (INEOS) i el portuguès Joao Almeida (UAE Team).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)