Més esport

L’ambaixada iraniana diu que Rekabi viatja cap a Teheran i la BBC, que no està en llibertat

L’ambaixada iraniana a Corea del Sud ha assegurat aquest dimarts que Elnaz Rekabi, l’escaladora que va competir sense l’hijab a Seül aquest cap de setmana en aparent protesta contra el règim Aiatol·là, està viatjant a Teheran i ha negat les informacions que asseguren que ha desaparegut o ha estat detinguda. “La senyora Elnaz Rekabi, que va participar a la ronda final dels campionats d’Àsia d’Escalada, va partir de Seül rumb a l’Iran avui a primera hora, 18 d’octubre del 2022, juntament amb altres membres del seu equip”, va assegurar la legació diplomàtica en un comunicat. Curiosament, hores més tard, l’escaladora ha publicat un sospitós missatge ben poc versemblant al seu compte d’Instagram en que diu que està bé i explica que va tenir un problema tècnic amb l’hijab i que per això se’l va treure. “Vaig competir sense vel de manera involuntària.”

Les imatges de Rekabi, que el cap de setmana va decidir competir a l’esdeveniment de Seül sense portar el vel (cosa que la legislació de la República Islàmica prohibeix als seus esportistes dones), han fet la volta al món. El gest de l’escaladora ha estat vist com una valenta mostra de suport a les dones del seu país que fa setmanes que protesten contra l’obligatorietat de portar el vel després de la mort al setembre de la jove Mahsa Amini en una comissaria on va ser portada per portar el mocador de manera inapropiada.

La BBC ha informat que el passaport i el telèfon de Rekabi li haurien estat retirats i que ningú s’hi ha pogut posar en contacte des de diumenge. L’ambaixada iraniana a Seül “nega totes les notícies falses i desinformació” relacionada amb l’esportista, segons conclou el comunicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)