Futbol sala

Catalunya cau en els penals contra el Canadà en la semifinal del mundial

La selecció catalana femenina de futbol sala ha perdut contra el Canadà en la tanda de penals per 2-1 (2-2 al final del temps i de la pròrroga) a Mosquera (Colòmbia) en la primera semifinal i jugarà demà per la medalla de bronze. L’altra finalista ha de sortir del partit que han de disputar Colòmbia, l’amfitriona, i Veneçuela. El primer temps ha finalitzat amb 1-2 favorable a Catalunya. En els primers compassos del segon, Berta Vilamala ha disposat d’un penal, però la portera canadenca, que ja n’havia aturat un altre, ha evitat el gol. El partit s’ha complicat encara més quan el conjunt canadenc ha empatat (2-2) i durant un tram ha impedit amb una eficient pressió alta la sortida de pilota catalana. Catalunya s’ha espolsat la pressió i ha disposat d’ocasions clares, tot i que les nord-americanes també han inquietat. En la segona part del temps afegit, Canadà ha llançat a fora un penal. Catalunya ha jugat millor la pròrroga, amb més possessió, però no n’ha tret profit, tot i que també és cert que les rivals han donat algun ensurt seriós en el tram final. Sigui com sigui, la semifinal s’ha hagut de decidir en els penals, amb tres llançaments. Berta Vilamala ha marcat per Catalunya però les nord-americanes n’han fet dos.