Futbol sala

Quart lloc per a les catalanes

Futbol sala. La selecció, fosa físicament, perd per 3-0 contra Veneçuela en el seu últim partit del mundial

Catalunya, que havia perdut per 1-6 contra Veneçuela en la fase de grups, tampoc no va poder superar-la ahir en el partit pel tercer i quart llocs (3-0) i acaba quarta en el mundial AMF de Mosquera (Colòmbia), la segona millor classificació de la seva història. L’equip de David Viñes va notar el desgast de la duríssima semifinal contra el Canadà en què va caure dissabte en els penals i no va tenir arguments contra un conjunt més sencer i superior tècnicament.

Els segadors van sonar amb emoció a la pista de Mosquera i va arrencar el partit. Malauradament, Berta Vilamala es va fer un desgraciat gol en pròpia porta en el minut 4. Veneçuela va tenir molta més possessió i va imposar el ritme, lent, però encara no havia generat perill contra un equip ben plantat. Tot i que Catalunya va tenir una oportunitat en una falta llançada per Anna Burgaya, li va costar molt arribar a dalt. Jeismar Cabezas, en canvi, va fer el 2-0 amb un xut molt col·locat que es va escolar per tot l’escaire i que feia justícia al que s’estava veient.

Catalunya va continuar apel·lant a l’ordre defensiu; però, absolutament fosa, no va mossegar al davant. Les intervencions de Marta Páez van evitar el tercer fins que Maria Betancourt va clavar el 3-0 a 6:15 del final i va deixar el partit absolutament sentenciat.

La selecció catalana ha estat la revelació del campionat davant la força dels combinats americans. La final, la jugaven ahir a la matinada catalana Colòmbia, que encara no havia encaixat ni un sol gol i n’havia marcat 43, i el Canadà. En la lluita per al cinquè lloc, l’Equador va batre el Paraguai en la tanda de penals.