Patinatge

L’Olot guanya la plata i el Girona aconsegueix el bronze

World Skate Games. El Millennium argentí sorprèn a tothom i guanya el mundial de grups de xou grans, fet que impedeix al conjunt garrotxí obtenir el catorzè títol. El CPA Tona acaba en la setena posició

El CPA Olot no va poder revalidar el títol mundial de grups de xou grans i es va haver de conformar amb la segona posició en els World Skate Games de l’Argentina. El conjunt olotí, campió d’Europa i que té tretze títols mundials en el seu palmarès, va ser superat pel conjunt local del Millennium, que va donar la gran sorpresa i va aconseguir l’or davant el suport incondicional del seu públic. El CPA Girona, que havia estat quart en l’europeu, es va superar i va obtenir el tercer lloc, mentre que el CPA Tona va acabar setè.

El Millennium va basar el seu espectacle en la precisió, modalitat en la qual competia anteriorment amb grans èxits en l’àmbit mundial. En declaracions a Ràdio Olot, que va fer la retransmissió en directe, Ricard Planiol, el director tècnic i artístic, ha admès que l’Olot va sortir una mica condicionat: “L’ovació que ha tingut el Millennium ha estat increïble i això ens ha afectat. No hem pogut donar el cent per cent.” L’equip garrotxí va patir alguna caiguda durant l’actuació, marcada per la lògica fredor del públic, accentuada perquè va actuar tot just després de l’esclat argentí. “És com jugar la Champions a casa del rival. El Millennium té molts títols de precisió i saben competir. No es pot guanyar sempre i s’ha de valorar la plata”, analitzava l’entrenadora, Ester Fàbrega. L’Olot, amb la seva coreografia Escalant, va rebre puntuacions més baixes del que és habitual. Els jutges, conscients que el títol probablement estava en joc, van trigar una eternitat a determinar les notes. L’equip garrotxí va rebre notes d’entre 9,0 i 9,6 en l’apartat tècnic, i entre 8,9 i 9,6 en la presentació artística. En total, va sumar 130.400 punts, una puntuació més alta que no pas la del conjunt argentí (129.300), però mentre que tres jutges el van situar com a primer i només un com a segon, el Millenniun va aconseguir tres primers llocs i dos segons amb l’espectacle Trabajar en equipo. En l’apartat tècnic les seves notes van oscil·lar entre 8,4 i 9,5, i en l’artístic entre 9,0 i 9,8. El CPA Girona, amb Sinapsis, va actuar primer, fet que li dona més mèrit, i totes les puntuacions que va obtenir van ser per sobre del 9,0 –entre 9,0 i 9,2 en l’apartat tècnic, i entre el 9,3 i el 9,5 en l’artístic–. També va sumar més punts que el Millennium, amb 129.700, però només un jutge el va situar primer i per això va ser tercer.

El Cunit, plata

En quartets, l’AS Cunit va aconseguir la medalla de plata amb la seva coreografia Vortex. El títol mundial el va guanyar el Celebrity italià. El CP Loreto andalús va acabar quart.

ELS PROTAGONISTES

L’ovació increïble al Millennium ens ha afectat. No hem donat el cent per cent
Ricard Planiol
DIRECTOR ARTÍSTIC DEL CPA OLOT
1r Millennium (ARG) 129.300
2n CPA Olot (CAT) 130.400
3r. CPA Girona (CAT) 129.700
4t Crystal Skating (ITA) 126.000
5è Show Roller Team (ITA) 123.100
6è Royal Eagles (ITA) 122.700
7è CPA Tona (CAT) 119.600
8è Baires Show (ARG) 107.100
9è Adonia (ARG) 100.200
És com jugar la Champions a casa del rival. El Millennium té molts títols de precisió i saben competir
Ester Fàbrega
ENTRENADORA DEL CPA OLOT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)