Atletisme

Nan Oliveras i Cristina Silva signen el doblet català en la Behobia-Sant Sebastià

La popular cursa basca ha aplegat fins 6478 corredors provinents de Catalunya

El triatleta olotí Nan Oliveras ha sorprès als principals fondistes en la Behobia-Sant Sebastià i s’ha alçat amb la victòria en solitari (1h01:20), a prop del rècord de la prova, mentre que en la categoria femenina la barcelonina Cristina Silva no ha tingut rival i s’ha imposat amb autoritat (1h11:32). Tots dos han pujat al graó més alt del podi guarnits amb la característica txapela que corona als vencedors de la cursa basca. La prova de 20 km ha aplegat 30.000 corredors en el global de totes les categories, 6.478 dels quals provinents de Catalunya.

La prova masculina ha començat amb un ritme ben viu i un grup d’una desena de corredors, on hi destacava l’aragonès Jesús Olmos, el gran favorit. Chakib Lachgar, un altre dels grans candidats i campió de la prova el 2019, s’ha quedat despenjat al principi, però ha tornat a connectar amb el grup capdavanter, format ja per cinc atletes, en l’alt de Gaitxurizketa. Nan Oliveras no se sentia còmode amb la presència de Lachgar i ha llançat el seu atac per trencar la carrera a vuit quilòmetres per al final, portant-se amb ell al també català Artur Bossy. Tots dos han agafat uns metres d’avantatge i han enfilat el tram final de la prova amb tot a favor per jugar-se el triomf entre tots dos. Faltava l’últim pendent del recorregut, un alt de Miracruz que sol ser determinant per establir la selecció definitiva i que Bossy i Oliveras han pujat en solitari fins als últims metres, en els quals el triatleta ha decidit contraatacar per despenjar el fondista de Cànoves i Samalús i encarar la baixada i el tram pla previ a la meta en solitari. Oliveras, ja sense companyia, ha volat fins a la pancarta final per aconseguir un merescut triomf per davant del favorit Jesús Olmos, que s’ha recuperat en el tram final superant Bossy i acabant en segon lloc (1h01:51). El vallesà, que com Oliveras debutava en la prova, se li han fet molt durs els trams de pujada i ha acabat tercer amb 1h02:01.

La prova femenina ha estat menys competida perquè Cristina Silva arribava en un moment de forma excel·lent que ha exhibit gairebé des de la sortida del barri irundarra de Behobia. S’ha escapat en solitari i cap de les seves rivals ha tingut possibilitats de discutir-li la victòria. Silva ha fet pràcticament els 20 quilòmetres pel seu compte, sense mirar enrere i sense referències de com anaven les seves adversàries, la més important, Mireia Guarner (1h13:16). La fondista tortosina no li ha pogut fer ombra, però ha pogut mantenir a ratlla a Elena Silvestre (1h14:02) per signar una valuosa segona posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)