El Barça salva un empat i la imbatibilitat a la pista del Kiel (30-30)

El conjunt blaugrana ha marcat el ritme durant 55 minuts, però les aturades de Landin han donat ales al seu equip en el tram final

El Barça ha salvat la imbatibilitat a la lliga de campions amb un empat contra el Kiel al Wunderino-Arena (30-30) en un partit que ha tingut controlat durant 55 minuts. Les intervencions de Niklas Landin en l’últim tram han col·lapsat l’atac blaugrana, que ha encaixat un parcial de 5-0 (del 25-28 al 30-28) i ha vist com el triomf se li esmunyia de les mans. L’equip de Carlos Ortega encara ha tingut una última reacció i amb els gols de Blaz Janc i Ludovic Fàbregas, a només 7 segons per al final, ha pogut segellar l’empat que el manté com a líder de grup.

Amb una sòlida defensa amb ajudes i letal en les transicions, l’equip blaugrana ha marcat territori des del primer moment (4-9), amb Tim N’Guessan i Aleix Gómez com a jugadors més efectius. L’exclusió de Dika Mem (12’) ha donat aire al Kiel, que amb un parcial de 3-0 ha retallat diferències (7-9). El Barça, però, mantenia el ritme de joc i castigava qualsevol errada local amb contraatacs (10-15). Les accions del menut central eslovè Miha Zarabec han frenat momentàniament l’embranzida de l’equip català, tot i que no ha pogut evitar que els blaugrana arribessin al descans amb un bon resultat de 14-18. Gonzalo Pérez de Vargas ha tancat una gran primera meitat amb 9 aturades i un gol a porteria buida a l’últim segon.

En la segona meitat, Filip Jícha ha apostat per Niklas Landin a la porteria en substitució del jove Tomas Mrkva. En els primers 12 minuts el Barça ha mantingut la iniciativa, amb diferències que oscil·laven entre els 3 i els 5 gols. Com en el primer temps, l’entrada de Zarabec ha revolucionat el joc d’atac del conjunt local, que de mica en mica ha anat guanyant terreny a l’equip blaugrana i a 4 minuts del final ha empatat a 28, després de la novena diana de Niclas Ekberg. Landin ha aparegut en els moments decisius per frenar l’atac visitant i donar ales al seu equip que ha capgirat el marcador amb un parcial de 5-0 (30-28). Només restaven 2:26, però els gols de Janc després de l’exclusió de Wiencek i el de Fàbregas han acabat segellant unes taules, que de ben segur no satisfà a cap dels dos equips.