Ciclisme

Després de 110 edicions el Tour del 2024 no acabarà a París, ho farà a Niça

La proximitat de l’inauguració dels Jocs Olímpics ha provocat el canvi

L’edició del Tour de França de l’any 2024 acabarà a Niça i amb una etapa contrarellotge, i no en el seu tradicional circuit per dins de París, ha anunciat l’organització. S’ha confirmat que la ronda francesa evitarà la capital per la coincidència amb els Jocs Olímpics París 2024. Després de 110 edicions en què la prova ha acabat als mítics Camps Elisis, la proximitat dels Jocs, que començaran el 26 de juliol del 2024, ha fet que l’organització hagi decidit prescindir de la capital francesa per a aquesta edició que disputarà la seva darrera etapa el 21 de juliol.

Els Jocs a París creava “imperatius logístics” que van fer descartar la capital, sobretot a causa del bloqueig dels Camps Elisis des de diversos dies abans de la inauguració, ha explicar l’organització en un comunicat. El final s’ha escollit Niça, una altra ciutat de brillant tradició ciclista, i a més s’ha decidit tornar l’interès esportiu a la darrera jornada amb una prova contrarellotge que pot ser decisiva. L’organització ha recordat que en l’edició del 1989 el nord-americà Greg LeMond va prendre la victòria final al francès Laurent Fignon en una contrarellotge l’últim dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)