Handbol

Makuc es reivindica

Handbol. Emergeix quan el Barça més el necessitava contra el Kiel en un curs en què Ortega el tenia en segon pla

Tant de bo amb el pas del temps es recordi aquell complicat partit contra el totpoderós Kiel del dia de l’emotiu comiat del gran Víctor Tomàs com el punt d’inflexió en la carrera de Domen Makuc al Barça. El central eslovè de 22 anys va tenir per un fi un paper d’actor principal i va canviar el guió del desenllaç de l’enfrontament. Amb 16-19 en contra, va agafar les regnes amb dos gols seguits –va acabar amb sis– i va liderar la revolta blaugrana amb una impecable i decidida direcció del joc i una presa de decisions impecable (26-24), aspecte que altres vegades l’havia traït. L’extrem català es mereixia l’homenatge i la retirada del dorsal 8 al marge del resultat, però es evident que el triomf va fer la litúrgia més agraïda.

Makuc va enlluernar en el seu debut amb la samarreta del Barça en la final de la supercopa del 2020 contra el Benidorm, de la qual va ser l’MVP. Aquest curs, però, estava en certa manera al calaix europeu dels mals endreços en els grans partits. Carlos Ortega no hi confiava i ho havia demostrat a bastament de manera eloqüent. El substitut natural del croat Luka Cindric no havia convençut el tècnic, que ha provat alternatives en la direcció del joc amb el lateral dret francès Melvyn Richardson i fins i tot ha situat l’extrem Blaz Janc en aquesta posició d’alta responsabilitat que requereix tenir molt clara la visió global del partit.

Makuc va arribar al club l’estiu del 2020 procedent del Celje eslovè. Es va foguejar amb Cindric, el ja retirat Raül Entrerríos i també amb Aron Pálmarsson al davant. Aquest curs, només amb Cindric de central natural, hauria de ser el de la seva confirmació i el curs en què transformi la seva velocitat en ritme i eficàcia. El partidàs de Makuc contra el Kiel exercint de revulsiu el ressitua en la graella de sortida de Carlos Ortega.

El Barça, líder de l’Asobal, rep avui el Blendio Sinfín, quinzè (21.15 h), amb la baixa d’Ariño, que es va fer mal en un genoll contra el Kiel. Aleix Gómez i Fàbregas descansaran. Entren en la convocatòria Artur Parera, Martí Soler i Pablo Urdangarin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)