Atletisme

Ayad Lamdassem: “Espero baixar de les 2h06 en la marató de València”

La vallenca Marta Galimany també intentarà rebaixar el rècord espanyol (2h26:51)

El fondista lleidatà Ayad Lamdassem, de 41 anys, ha afirmat que diumenge a València aspira no només a rebaixar la seva plusmarca espanyola en marató (2h06:25) sinó a trencar la barrera de les 2h06. “No correré per superar el rècord d’Espanya, sinó per baixar de les 2h06”, ha reiterat en la roda de premsa prèvia a la prova, en què ha destacat la seva estima per la ciutat i la seva marató, molt especial tant pel clima com pel tracte.

En la cursa femenina, la gran favorita entre les corredores de la federació espanyola és la vallenca Marta Galimany, la millor maratoniana estatal de l’última dècada (2h27:08). “El meu objectiu sempre és millorar les meves marques personals i fer-ho significaria apropar-se al rècord espanyol [2h26:51]. Diuen que la tercera va a la vençuda i aquesta és la meva tercera oportunitat per fer-ho.”. La recordista catalana també ha expressat la seva devoció per la capital del Túria: “Estic enamorada de València. M’encanta corre en aquesta ciutat i estic contenta. Cada any soc millor atleta, cada any vaig sumant entrenaments i vaig millorant. El rècord és un número i no ens hem d’obsessionar, però vull millorar com a atleta i millorar les meves marques.” En aquest sentit, diu que no li afecta la pressió: “Quan vaig començar en l’atletisme no era ningú. Veure ara que la gent es fixa en mi i està pendent de si faig marca és un orgull. No sento pressió. Per mi és una motivació i si amb el meu treball puc motivar a altre gent doncs no hi ha res més bonic.”

Més enllà del propòsit de Galimany, l’organització ha apostat fort per l’etíop Letesenbet Gidey, que atacarà el rècord mundial en poder de la kenyana Brigid Kosgei, amb 2h14:04. La marató de València aplegarà 30.300 corredors, amb un 50% de participació estrangera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)