Tennis

Mor als 91 anys Nick Bollettieri, un dels grans entrenadors de la història

El nord-americà Nick Bollettieri, considerat un dels entrenadores de tennis més importants de la història pel seu paper transcendental en la formació de diversos números u del món, va morir diumenge a l’edat de 91 anys. André Agassi, Monica Seles, Jim Courier, Maria Xaràpova, Tommy Haas, Martina Hingis, Venus i Serena Williams, Boris Bekcer i Marcelo Ríos son sols alguns dels alumnes que van passar per l’acadèmia que Bolletieri va obrir l’any 1978 a Florida.

Encara que només fos un jugador aficionat, com a entrenador es considera un revolucionari, capaç de treure el millor de cada jugador, a partir d’una exigència màxima. Se’l coneix també pel seu caràcter obert i extrovertit, i un bon exemple és que fa dues setmanes, quan va corregir per les xarxes socials el rumor de que havia mort, ell mateix va desmentir a Instagram a l’afirmar que “el gos vell italià” estava “viu”.

Fill d’immigrants transalpins, Bollettieri es va graduar en filosofia, va estudiar dret i va servir a l’exèrcit dels Estats Units abans de començar a donar classes de tennis en un hotel a Puerto Rico. Una vegada descoberta la seva vocació, va obrir l’acadèmia que el va fer famós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)