El Fraikin BM Granollers topa amb el fortí del Nexe

Handbol. Tot i la bona posada en escena i de no abaixar mai els braços, l’equip vallesà va sempre a remolc del líder, que continua inexpugnable després de cinc jornades de la Lliga Europea

Nexe 39 Granollers 36

RK NEXE:Kuzmanovic; Racic (4), Srsen (6), Jelinic, Moslavac (6), Kevic (4), Melic (6, 5 p.) –set inicial–; Radovanovic (p.s. 1), Bakic (2), Vejin (1), Blazevic, Markusic (2) i Pribetic (7).FRAIKIN BM GRANOLLERS:Rangel; Yusuf (7), Rey (3), Martínez (4), Amigó (1), Franco (5), García (7, 3 p.) –set inicial–; Guàrdia (p.s.), Gurri (1), Romero, Valera (4), Salinas (3), Domingo, Castillo i Roca (1).PARCIALS:3-3, 7-7, 9-9, 12-10, 15-13, 19-16; 23-19, 25-23, 28-27, 31-29, 34-33 i 39-36.ÀRBITRES:Metalari i Nikolovski. Exclusions: Markusic (17’), Pribetic (24’) i Blazevic (24’), per part del Nexe; i Rey (21’), Yusuf (21’) i Romero (57’), per part del Granollers.

El Fraikin BM Granollers no va poder tombar el Nexe en una pista que és un autèntic fortí per a l’equip croat i que es manté inexpugnable per cap rival des del mes de març. A pesar de la derrota, la segona consecutiva en la Lliga Europea, el conjunt vallesà no va abaixar mai els braços i va tenir possibilitats de puntuar fins als últims minuts. En tot cas, l’equip d’Antonio Rama tanca la primera volta de la competició en places d’accés als vuitens de final i dimarts vinent (20.45 h) tindrà la possibilitat de redimir-se contra el mateix rival, però aquest cop amb el suport del seu públic.

L’equip vallesà va colpejar primer. A còpia de recuperacions de pilota i sortides al contraatac, amb 3 gols del sorprenent Oriol Rey, el Granollers es va avançar amb un parcial de 3-5. El tècnic del Nexe no volia que el partit se li escapés de les mans i va demanar temps mort quan només havien transcorregut 6 minuts de joc. Les consignes van donar resultat. El conjunt croat va fer un pas endavant en defensa i gràcies a l’efectivitat de Melic i Srsen en atac va capgirar el resultat, després d’un parcial de 4-0 (12-9). L’equip vallesà va treure profit d’una doble superioritat, va trobar fissures en els extrems de la rereguarda local i va restablir l’equilibri (16-16) quan restaven menys de tres minuts per al descans. Amb aquest temps, el Nexe en va fer prou per fer un pas endavant, aprofitar les errades de Pol Valera i tancar el primer acte amb tres gols de renda (19-16), després d’un contraatac final del pivot Gianfranco Pribetic, un dels jugadors destacats del partit.

En els primers minuts després la represa, el conjunt balcànic va anotar dos gols consecutius i va eixamplar l’avantatge fins al 21-16. El Granollers no va llançar la tovallola. L’efectivitat d’Antonio García en els penals i les canonades de Faruk Yusuf donaven vida als vallesans, que ajustaven el resultat fins al 26-25 i disposaven de més d’una oportunitat per igualar el marcador. L’intercanvi de gols es va mantenir fins al final. Amb bones intervencions de Marc Guàrdia sota els pals, la connexió entre Pol Valera i Esteban Salinas tornava a funcionar, i el conjunt català arribava als dos últims minuts amb possibilitats de puntuar (36-35). Com a la primera meitat, el tram final va ser fatídic per al conjunt d’Antonio Rama, que no va tenir l’energia i la clarividència necessàries per culminar la remuntada. Un parcial de 3-0 va ser definitiu, tot i la diana final de Yusuf.