Tennis

L’aposta pel tennis femení

Catalonia Open WTA 125. La secretaria general de l’Esport i la federació catalana escenifiquen l’impuls per generar nous referents, en la presentació del torneig que es disputarà al CT Reus Monterols

La secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, i el president de la Federació Catalana de Tennis (FCT), Jordi Tamayo, van escenificar ahir l’aposta per visibilitzar les esportistes femenines, en aquest cas les tennistes, en la presentació del Catalonia Open WTA 125 trofeu internacional Reus Costa Daurada, que es disputarà de l’1 al 7 de maig al CT Reus Monterols. Tampoc van faltar a la cita les tennistes Marina Bassols (123a en el rànquing de la WTA), Rebeka Masarova (132a) i Aliona Bolsova (143a), acompanyades per l’exjugadora i la directora del torneig, Laura Pous.

“Tenim molt clar que l’objectiu és impulsar la visibilitat de l’esport femení i generar referents”, va remarcar Anna Caula en la seva intervenció. “Aquest projecte és un somni de la federació catalana. En el tennis masculí ja tenim el Godó, i ara es tracta de posar les llavors perquè les tennistes també tinguin un torneig on emmirallar-se. Des de la federació tenim la voluntat de gestionar tornejos que donin visibilitat al tennis català a escala internacional”, va sentenciar Jordi Tamayo. El president de la FCT va explicar que en les setmanes prèvies i posteriors al torneig s’organitzaran activitats paral·leles de promoció: “Volem fer tornejos sub 12 femenins a les quatre demarcacions, i que les guanyadores juguin el màster la mateixa setmana al Reus Monterols.”

Una altra de les característiques del torneig és l’aposta per la descentralització. “Serà circulant i anirà canviant de seu”, segons va explicar Juanjo Garcia, diputat delegat de la Diputació de Tarragona. En l’acte de presentació també hi van intervenir Miguel Díaz, president de la Federació Espanyola de Tennis; el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro; el regidor d’Esports de Reus, Josep Cuerba, i el president del CT Reus Monterols, David Cortés.

L’aparició d’aquest nou torneig a Reus coincidirà amb el salt endavant del Solgironès del CT la Bisbal d’Empordà, que també es convertirà en un WTA 125 i es disputarà del 5 a 11 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)