El Barceloneta tomba l’Olympiacòs a domicili (7-9) i reforça el lideratge de la Champions

La solidesa defensiva en l’últim quart i l’efectivitat en les transicions han estat clau (1-3)

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta ha segellat una victòria de prestigi contra l’Olympiacòs (6-9) que el reforça al capdavant del grup A de la Champions, amb cinc victòries en cinc jornades. Després de tres quarts calcats (2-2, 2-2 i 2-2), l’equip mariner ha sentenciat el duel amb el conjunt grec amb un últim tram excels en defensa (1-3) i en què ha tombat el seu rival en les transicions, amb dues genialitats de Felipe Perrone i una diana final de Dusan Matkovic.

L’equip mariner ha tingut una bona posada en escena amb Perrone obrint el marcador després d’una contrafalta local. Vamos, amb una fuetada amb el seu poderós braç esquerre, ha deixat la seva targeta de presentació. Tahull ha replicat des de la posició de boia i Genidounias tancava el primer quart amb empat a 2. El parcial s’ha repetit en el segon quart, amb dues dianes inicials de Vamos i Tahull. Fountoulis tornava a avançar el conjunt grec, però Famera, amb un xut desviat per la defensa local, signava l’empat just abans del descans (4-4).

L’equilibri s’ha mantingut després de la represa. L’Atlètic Barceloneta no acabava d’aprofitar les accions de superioritat, però ha trobat en la mà de Munàrriz la fórmula per superar la defensa helena. Amb la inèrcia del segon gol, però, el jugador navarrès ha impactat la seva mà en el rostre de Mourikis. El jugador local ha acabat amb el front ple de sang i el mariner atès a la banqueta amb gel a la mà dreta. En tot cas, el tercer quart es resolia amb un altre empat a 2 per deixar el duel totalment obert (6-6) amb vuit minuts de joc. En el tram definitiu, el Barceloneta, amb grans intervencions d’Unai Aguirre sota els pals, ha fet un pas endavant en defensa. Ha estat capaç de salvar fins a quatre superioritats locals i escollir la millor opció en atac per sentenciar el duel amb dos gols més de Perrone i el contraatac final rubricat per Matkovic (6-9). Amb el partit decidit, Gkillas ha signat el definitiu 7-9 en l’última acció de superioritat local (4 de 13).