Atletisme

Santi Catrofe i Douae Ouboukir, campions catalans de cros a Mataró

Santi Catrofe (Bikila) i Douaue Ouboukir (Independent) han complert els pronòstics i aquest matí han segellat en el circuit del Camí dels Contrabandistes de Mataró el seu segon i tercer títol, respectivament, del campionat de Catalunya de Cros. Sobre un recorregut de 9.900 m (quatre voltes al traçat llarg), els vencedors han seguit una tàctica similar en el cros organitzat pel GA Lluïsos Mataró. Després de dues primeres voltes relativament còmodes en un circuit molt exigent, han anat incrementant el ritme per desfer-se de tots els seus rivals en el tram final.

El gironí Santi Catrofe (29:05), d’origen uruguaià i que ja prepara el mundial d’Austràlia, ha vençut per davant del seu company de club, el reusenc Abdenasser Oukhelfen (29:14) i del corredor d’obstacles canetenc Ibrahim Ezzaydouni (Playas de Castelló, 29:34), que va recuperant les sensacions després d’unes temporades marcades per les lesions. La quarta plaça ha estat per a Nahuel Carabaña (Playas Castelló, 29:37), que ha precedit al campió sub-23, l’internacional Adam Maijó (Adidas, 29:46).

Douae Ouboukir, que per no perdre el costum ha corregut descalça en el mateix escenari on va assolir el seu primer títol català de cros el 2020, ha cobert la prova en 35:26. Les altres places del podi se les han repartit Mireia Guarner (Avinent Manresa, 35:33) i Laura Rodríguez (Piélagos, 35:51), que també havien assumit el lideratge en la tercera i la segona volta de la cursa. Clara las Heras (l’Hospitalet Atletisme), que en el tram inicial s’ha atrevit amb el ritme de les corredores sub-20 (feien una volta menys, 7.550 m), ha estat la campiona sub23 i quarta absoluta (36:09). Els tres primers classificats del campionat s’han guanyat la plaça per representar la selecció catalana en el campionat d’Espanya de l’especialitat, el 29 de gener a Ortuella (Biscaia).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)