Atletisme

Míting d’alta intensitat

Atletisme. La federació perfila el cartell de la reunió del 28 de gener a Sabadell amb noms com Mike Rodgers, Mariano García, Esther Guerrero i Bernat Erta

A una setmana i mitja de la gran cita, la Federació Catalana d’Atletisme ja té força definit el cartell del míting internacional de Catalunya en pista coberta, que el 28 de gener aplegarà a Sabadell des de velocistes il·lustres, com el veterà nord-americà Mike Rodgers, fins al campió del món de 800 m, el murcià Mariano García, i els integrants del relleu espanyol de 4x400 m, subcampió a Belgrad, amb Manuel Guijarro, Iñaki Cañal i el lleidatà Bernat Erta, a més de Samuel Garcia i Lucas Bua, entre d’altres.

Tretze proves en competició (sis masculines i set femenines) en dues hores i mitja (de 16.30 a 19.05 h) que configuraran un programa atlètic molt atractiu i equilibrat. De ben segur que la taula de rècords de la reunió trontollarà amb atletes del nivell dels polonesos Piotr Lisek (6,02 m en perxa) i Michal Haratyk (22,32 en pes), la neerlandesa Lisanne De Witte (51.90 en 400 m), la cubana Rose Mary Almanza (1:56.28 en 800 m), la ucraïnesa Kateryna Tabashnyk (1,99 en alçada) i la italiana Larissa Iapichino (6,91 m en salt de llargada).

Lògicament la presència d’atletes catalans també serà notable. A més d’Erta i Aleix Porras, en un 400 m que semblarà un campionat d’Espanya, destaca la tornada a un gran escenari d’Esther Guerrero, que prendrà la sortida en els 1.500 m amb el propòsit d’aconseguir la mínima per a l’europeu d’Istanbul. En els 60 m, no hi faltaran els recordistes catalans Bernat Canet (6.61) i Jaël Bestué (7.32), a més d’altres velocistes del nivell de Bruno Hortelano, Pol Retamal, Arnau Monné, i Ona Rosell. Pel que fa a la presència internacional en l’esprint, a més de Rodgers (37 anys), habitual en els relleus de 4x100 m dels Estats Units en les grans cites de la dècada passada i que el curs passat encara va córrer en 6.55 (té 6.48 i el 2010 va ser subcampió del món), hi destaca el seu compatriota Demek Kemp (6.48 i 6.62 el 2022). Les internacionals Berta Segura, Laura Hernández i Laura Bou (400 m), Xènia Benach (60 m tanques), que protagonitzarà un interessant duel amb la basca Teresa Errandonea, o Zoya Naumov i Marina Martínez (800 m) seran altres noms destacats del míting.

Els 800 m serà una de les proves estel·lars de la reunió, perquè a més de Mariano García hi competiran els gallecs Saül Ordóñez (recordista espanyol a l’aire lliure amb 1:43.65) i Adrian Ben (cinquè en els Jocs de Tòquio), i el britànic Jamie Web, medallista de bronze en l’europeu indoor de Torun 2021.

Diumenge, el català

Abans del míting la pista coberta de Sabadell viurà diumenge, 22 de gener, una altra cita gran en el calendari, el campionat de Catalunya absolut i sub-23, amb doble sessió de matí (de 11 a 14 h) i tarda (17 a 19.20 h).

Sara Gallego, lesionada

Tot i que havia estat anunciada per la federació, no podrà competir en el míting la barcelonina Sara Gallego (Nike), una de les sensacions de l’atletisme català el curs passat, plusmarquista espanyola en 400 m tanques (54.34), semifinalista en el mundial de Eugene i quarta en l’europeu de Munic. Gallego es va trencar els isquiotibials durant l’escalfament, aquest cap de setmana, mentre es disposava a prendre la sortida en els 200 m en un control a Sabadell. “En l’ecografia no semblava gran cosa, un trencament petit. Hem treballat molt aquest hivern, els fruits hauran d’esperar. Comencem a treballar en la recuperació, ens veiem a l’aire lliure”, explicava la mateixa atleta dilluns a través de les xarxes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)