Tennis

L’adeu per lesió del campió

Tennis. Nadal, amb problemes físics al maluc, cau derrotat en la segona eliminatòria de l’obert d’Austràlia per McDonald (6-4, 6-4 i 7-5). En el quadre femení Swiatek va endavant

“No puc dir que no estigui destruït mentalment, ja he passat per això moltes vegades i no és fàcil”, va afirmar Rafa Nadal en la sala de premsa de l’obert d’Austràlia després de ser eliminat en el segon partit, en el qual va acabar lesionat. El campió de l’any passat i primer favorit va perdre en tres sets contra el nord-americà Mackenzie McDonald, número 65 del món (6-4, 6-4 i 7-5). Nadal va arrossegar un problema al maluc en l’últim tram del segon set. D’aquesta manera, el manacorí s’endú un cop anímic dur, es queda sense poder revalidar el títol que va aconseguir l’any passat i baixarà de la segona a la sisena posició del rànquing mundial de manera segura, i depenent dels resultats podria sortir del top 10.

Nadal va ser dominat per un McDonald molt fi, que es va imposar en el primer set i que anava per davant en el segon. El manacorí va demanar tractament mèdic i va anar als vestidors. No va voler plegar i va continuar, minvat. McDonald es va acabar imposant en tres sets. Rafa Nadal va explicar: “No volia retirar-me, encara que ho he arribat a considerar. El que intentava era jugar sense agreujar la lesió. No podia colpejar el revés ni córrer. He intentat acabar el partit per tots els mitjans.” També va comentar com estava anímicament: “A vegades un es cansa de tantes lesions. És un moment difícil i toca acceptar-ho. Espero que no sigui res greu ni que em tregui de les pistes gaire temps, perquè seria complicat passar una altra vegada per la feina i el temps necessaris per a la recuperació.”

Tsitsipas, fàcil

El tercer cap de sèrie del torneig, el grec Stefanos Tsitsipas, va tenir un partit molt assequible contra l’australià Rinky Hijikata (6-3, 6-0 i 6-2). El canadenc Felix Auger-Aliassime (6) va remuntar contra l’eslovac Alex Molcan i es va imposar per 3-6, 3-6, 6-3, 6-2 i 6-2 en 3h02, i el rus Daniïl Medvédev (7) va derrotar un altre australià, John Millman, per 7-5, 6-2 i 6-2.

La primera favorita, la polonesa Iga Swiatek, va superar molt còmodament la segona eliminatòria per 6-2 i 6-3 contra la colombiana Camila Osorio, i la nord-americana Jessica Pagula, (3) va vèncer per 6-4 i 6-2 la bielorussa Aliaksandra Sasnovich. La grega Maria Sakkari (6) va patir per vèncer la russa Diana Schnaider per 3-6, 7-5 i 6-3 en 2h33 i la nord-americana Coco Gauff (7) va derrotar la britànica Emma Raducanu per 6-3 i 7-6 (4).

Ramos perd en la represa

Albert Ramos (38è de l’ATP), l’únic català en els quadres individuals, va ser eliminat en la represa del seu partit de la primera ronda contra el nord-americà Maxime Cressy (39è), que va quedar ajornat dimarts a la nit. L’enfrontament va quedar suspès amb el marcador favorable a Maxime Cressy per 7-6 (2), 7-5 i 3-6 i 2-2 quan ja eren les 24 h a Melbourne. En la jornada d’ahir el mataroní va tornar a la pista i el nord-americà, que va fer 34 aces, es va acabar imposant amb força rapidesa en el quart set per 6-3 i es va emportar la victòria. En els quadre de dobles es van ajornar els debut del barceloní Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos (8) i de la palafrugellenca Aliona Bolsova i l’hongaresa Danna Udvardy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)