Passa als quarts de final del mundial

Handbol. La selecció espanyola fa una gran segona meitat i s’assegura un dels dos primers llocs del grup

Eslovènia 26 Espanya 31

ESLOVÈNIA:Lesjak, Janc (5), Dolenec (7, 4p), Bombac (3, 1p), Vlah (1p), Kodrin (2) i Blagotinsek (1) –set inicial–; Baznik (ps), Cehte, Gaber (1), Horzen, Mazej, Ovnicek (2), Makuc, Mackovsek (3) i Novak (1).ESPANYA:Pérez de Vargas, Odriozola (6, 2p), Dani Duixebàev (5), Guardiola (1), Peciña, Casado (3) i Ángel Fernández (1) –set inicial–; Corrales (ps), Maqueda (1), Alex Duixebàev (3), Solé (4, 1p), Figueras (4), Cañellas (1), Valera (2), Sánchez-Migallón i Dani Fernández.PARCIALS:2-3, 3-6, 6-7, 10-10, 12-13 i 15-15 (descans) 18-17, 19-21, 20-23, 21-26, 23-28 i 26-31.ÀRBITRES:M. Kurtagic i M. Wetterwik (Suècia). Van excloure Blagotinsek, Dolenec, Mazej i l’entrenador Uros Zorman, per Eslovènia; i Sánchez-Migallón (2) i Guardiola, per Espanya.

Una gran segona meitat va trencar un igualat partit contra Eslovènia i la victòria per 26-31 va classificar la selecció espanyola per als quarts de final del mundial quan falta una jornada per acabar la segona fase de grups. Espanya, amb el sarrianenc Jordi Ribera dirigint l’equip i cinc jugadors catalans, es jugarà demà la primera posició del grup contra França (21 h, Tdp).

El conjunt estatal va sorprendre els eslovens en els minuts inicials, ràpidament es va avançar en el marcador i abans del minut 10 tenia quatre gols d’avantatge (2-6). Eslovènia es va centrar en defensa, el seu porter va començar a fer aturades i, després d’un parcial de 4-0, va empatar (7-7) en el minut 16. A partir d’aquí, la igualtat va ser manifesta i els eslovens es van avançar per primera vegada en el minut 26 (14-13), i es va arribar al descans amb un empat, 15-15.

En els primers minuts de la segona meitat, els eslovens es van tornar a avançar i van dominar el partit uns minuts (19-18). El conjunt estatal va aprofitar millor les exclusions consecutives per a un equip i per a l’altre, i, amb un parcial d’1-6, es va avançar amb un 20-24 en el minut 45. Malgrat els intents dels eslovens, la selecció espanyola va mantenir un bon marge de gols –va arribar als sis (23-29) quan faltaven quatre minuts per al final– i va aconseguir la victòria, per 26-31, i la classificació per als quarts.