Hoquei sobre herba

Espanya cau per la mínima contra Austràlia (4-3) en els quarts del mundial

El porter ‘aussie’ ha aturat un ‘stroke’ a 5 minuts del final

La selecció espanyola, amb onze jugadors catalans, ha caigut per la mínima contra Austràlia (4-3) en els quarts de final del mundial. En el seu millor partit del campionat, el conjunt de Max Caldas ha pres la iniciativa en el segon quart (1-2), però després de la represa el combinat oceànic, el número u del rànquing mundial, ha reaccionat i ha capgirat el resultat, amb un parcial de 3-1 (4-3). A 5 minuts del final, Marc Miralles ha tingut l’oportunitat d’aconseguir l’empat gràcies a stroke, però Andrew Charter li ha endevinat la intenció.

El conjunt aussie, el líder en els penals córner convertits en el campionat, ha posat a prova Adrian Rafi, que ja ha hagut de fer tres intervencions de mèrit en el primer quart. L’equip espanyol també ha tingut la seva oportunitat amb un contraatac en què Pere Amat a punt ha estat de sorprendre la defensa rival. Els de Max Caldas resistien la pressió australiana i amb una bona jugada en atac, fent circular la bola d’una banda a l’altra, han obert la llauna amb un gran xut creuat de revés de Xavier Gispert (19’). El conjunt oceànic ha malbarat el seu quart penal córner i l’equip espanyol ha replicat amb una segona diana (23’), en què el central de l’Egara Marc Recasens s’ha incorporat amb encert a un contraatac. Era el guió somiat i en una altra transició Borja Lacalle no ha arribat pels pèls a rematar a porteria buida. Del possible 0-3 s’ha passat a l’1-2 perquè Flynn Ogilvie ha aprofitat una assistència en diagonal per retallar diferències quan només restaven 5 segons pel descans.

La segona part no podia haver començat pitjor pels interessos dels RedSticks. En un desajust defensiu, Jake Whetton ha guanyat la línia de fons amb molta comoditat i ha servit enrere perquè Aran Zalewski restablís l’empat (31’). Austràlia ha confirmat la seva recuperació i ha capgirat el resultat gràcies a dos penals córners convertits per Jeremy Hayward (32’ i 36’). L’equip de Caldas s’ha tret la pressió del rival amb la mateixa moneda. Ha forçat quatre penals córners gairebé consecutius, el darrer dels quals, marcat per Marc Miralles (40’) ha servit per ajustar el resultat (4-3) abans d’entrar en l’últim quart. El conjunt estatal no ha llançat la tovallola i ha tingut una claríssima oportunitat per forçar els shoot-outs. Miralles ha disposat d’un stroke per restablir l’equilibri, però Andrew Charter, escollit el jugador més valuós del partit, ha fet una gran intervenció per acabar de segellar el triomf australià i l’accés a les semifinals.