Gonzalo segella el bitllet més sofert de semifinals

Handbol. Mundial. Una magistral aturada del porter del Barça sentencia la victòria de la selecció espanyola contra Noruega després de dues pròrrogues

Noruega 34 Espanya 35

NORUEGA:Bergerud; Bjornsen (9), Rod (2), O’Sullivan (4), Sagosen (3, 2 p.), Barthold (8, 2 p.), Overby (2) –set inicial–; Saeveras (p.s.), Aga Eck, Overjordet, Gullerud (1), Johannessen, Reinkind (3), Grondahl (2), Gulliksen i Blonz.ESPANYA:Gonzalo; Solé (3, 1 p.), D. Duixebàev (5), Guardiola, Peciña, Casado, A. Fernández (8) –set inicial–; Corrales (p.s.), Maqueda, A. Duixebàev (7), Figueras (5, 1 p.), Serdio (1), Cañellas (5) , Valera, Sánchez-Migallón i Odriozola (1).PARCIALS:3-1, 6-3, 7-6, 9-8, 12-11, 13-12; 16-15, 18-17, 20-20, 22-22, 24-24 i 25-25. Primera pròrroga: 27-27 i 29-29. Segona pròrroga: 32-32 i 34-35.ÀRBITRES:Lah i Sok. Vermella directa: Bjornsen (80’). Exclusions: Sagosen (2), O’Sullivan (2) i Johannessen (2), per part de Noruega; i Cañellas, D. Duixebàev i Sánchez-Migallón, per part d’Espanya.PÚBLIC:Uns 5.500 espectadors a l’Ergo Arena de Gdansk.

Una acrobàtica aturada de Gonzalo Pérez de Vargas a Kristian Bjornsen va segellar el bitllet d’Espanya per a les semifinals del mundial. El porter del Barça va sentenciar un partit dramàtic i etern contra Noruega, que es va resoldre després de dues pròrrogues. L’exblaugrana Dani Duixebàev, autor del gol que va forçar la primera pròrroga en l’últim segon del temps reglamentari (25-25) i que va anotar el 34-35 definitiu, va ser un altre dels protagonistes del duel, tot i que el guardó al jugador més valuós va anar a mans del seu germà gran, Alex (7 gols). El conjunt del sarrianenc Jordi Ribera tornarà a lluitar per les medalles en un gran campionat, i el seu pròxim rival, demà, serà Dinamarca, que va tenir un partit molt plàcid contra Hongria (40-26). L’altra semifinal la jugaran Suècia i França, que es van desfer respectivament d’Egipte (26-22) i d’Alemanya (35-28).

El conjunt noruec va colpejar primer. Movent la pilota amb fluïdesa i velocitat, va aprofitar les facilitats defensives de l’equip hispà en el replegament per anotar un primer parcial de 6-2. El temps mort de Jordi Ribera era obligat (7’). Les consignes del tècnic català van donar resultat. A partir de la defensa, l’equip espanyol va començar a recuperar pilotes i va poder redreçar el rumb a còpia de contraatacs (9-10). Noruega va reaccionar i a partir d’aquí l’equilibri es va mantenir fins al descans (13-12).

La igualtat va ser la tònica de tota la segona meitat. Els extrems noruecs, Bjornsen i Barthold, eren un malson per a la defensa hispana, que va veure com el rival obria una petita escletxa a menys de 8 minuts per al final (24-22). Ribera no volia que el partit se li escapés de les mans i va tornar a demanar temps mort. La primera línia va connectar amb Figueras, que, amb dues dianes, tornava a restablir l’equilibri. Una gran acció d’O’Sullivan tornava a donar la iniciativa als de Steiner Ege. Saeveras aturava un penal a Figueras i semblava que Noruega s’acabaria emportant el bitllet per a les semifinals. Disposava de l’última acció d’atac, però els àrbitres els van castigar per la passivitat i Dani Duixebàev no va desaprofitar l’oportunitat de forçar la pròrroga in extremis. L’equilibri es va mantenir en la primera pròrroga (29-29) i en la segona va decidir un altre gol del petit dels Duixebàev i la magistral aturada de Gonzalo.