Voleibol

La catalana organitza el primer campionat de Catalunya de vòlei neu

La Federació Catalana de Voleibol organitza el I Campionat de Catalunya de Vòlei Neu. La competició, que mai s’ha disputat a Catalunya, tindrà lloc el proper 11 de març a l’estació d’esquí de Boí Taüll Resort, situada a 2.020 metres d’altitud en el marc de la Vall de Boí. Els guanyadors de l’esdeveniment seran els primers en coronar-se com a campions de Catalunya en aquesta modalitat. La primera edició s’havia de jugar el 2020 en el mateix escenari però es va suspendre per la pandèmia.

Per tal de promocionar la participació en aquesta disciplina, la Federació Catalana de Voleibol col·labora en les despeses dels jugadors que hi competeixin amb l’objectiu d’afavorir l’afluència d’esportistes. El campionat, de categoria sènior, compta amb un total de 16 equips (8 masculins i 8 femenins), formats per tres jugadors titulars i un de suplent. Les inscripcions per a l’esdeveniment, que s’estendrà tot el cap de setmana, s’obriran la propera setmana. Els acompanyants dels esportistes que vulguin ser-hi presents també disposaran d’una oferta a mida en els pròxims dies.

El creixent interès que està experimentant aquesta disciplina esportiva els darrers anys s’ha materialitzat amb un calendari de competició oficial a nivell europeu, organitzat per la Confederació Europea de Voleibol (CEV) i on participen les principals seleccions del continent. A més, durant la celebració dels Jocs d’Hivern de Pyeongchang 2018 (Corea del Sud) i de Beijing 2022 (Xina), es van fer demostracions de vòlei neu. Les primeres competicions conegudes en la disciplina nevada van realitzar-se a la dècada de 1990 a Àustria i Suïssa, si bé no va ser fins al 2008 quan no va començar a popularitzar-se com a prova esportiva a Wagrain (Àustria). El 2015 la CEV va incorporar el vòlei neu al seu calendari oficial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)