Ciclisme

L’any del pas endavant

El Massi-Tactic vol professionalitzar-se al 100%, ser competitiu i esdevenir un emblema de l’apoderament femení en la seva cinquena temporada

Professionalitzar-se al cent per cent, competir al màxim nivell per consolidar-se en l’àmbit estatal i europeu i transmetre a la societat l’apoderament de la dona en el ciclisme femení són els objectius amb què el Massi-Tactic comença la seva cinquena temporada en l’elit. L’equip del Baix Ter, que té una dotzena de corredores –nou fitxatges i tres renovacions– es va presentar al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries amb la presència de la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà; la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula; l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill; el regidor d’Esports de Torroella de Montgrí, Genís Pigem, i el president del Club Ciclista Baix Ter, Sergi Güell.

“Trenca horitzons i estereotips”, destacava sobre el Massi-Tactic Anna Caula, que remarcava: “Des de la Generalitat volem projectar una imatge de Catalunya en clau femenina, donant una empenta a l’esport femení. Per això hem passat de les paraules als fets, perquè cada dia més existeix un esport practicat i dirigit per dones. Massi-Tactic està format per 12 ciclistes i volem ser al seu costat.” “Les ajudes han pujat any rere any fins als 195.000 euros d’aquesta temporada. Esperem continuar ajudant en el futur, per poder competir en l’elit, per ajudar a la professionalització i perquè més corredores puguin ser professionals a Catalunya i no hagin de marxar a fora. L’esport femení és potent i hem de ser més ambicioses cada dia”, exposava Laura Vilagrà.

“Amb l’ajuda de la Generalitat de Catalunya hem pogut fer un pas endavant i creiem que ha arribat el moment de fer un salt endavant, de ser funcionals i que les nostres noies puguin dedicar-se al ciclisme i d’aquesta manera pujar el nivell d’aquest equip per competir de tu a tu amb les professionals que hi ha a Europa”, destacava Sergi Güell.

L’equip, que ha fet la seva preparació a l’hotel Terraverda–Golf Empordà de Gualta, té les catalanes Iris Gómez, Patricia Ortega, Elisabet Escursell i Estefania Jiménez, i afronta un calendari amb 37 curses, la primera de les quals el 5 de febrer a València.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)