Només lluitarà pel bronze

Handbol. Mundial. La selecció espanyola, amb el seleccionador i cinc jugadors catalans, perd en la semifinal contra Dinamarca. El rival en el partit pel tercer i quart lloc serà Suècia

Espanya 23 Dinamarca 26

ESPANYA:Pérez de Vargas (1), Solé (4, 3 p.), Maqueda, Gedeón Guardiola, Peciña, Cañellas (2) i Ángel Fernández (3) –set inicial–; Corrales (p.s.), Alex Duixebàev (5), Figueras (1), Serdio (3), Casado, Valera (1), Sánchez-Migallón (1), Dani Duixebàev (1) i Odriozola (1).DINAMARCA:Niklas Landin, Kirkelokke (1), Gidsel (3), Mikkel Hansen (4, 2 p.), Pytlick (6), Magnus Landin (2) i Saugstrup (5) –set inicial–; Moller (p.s.), Jakobsen (3), Lauge, Mollgaard, Mensah, Jorgensen (1), Johan Hansen, Holm i Hald (1).PARCIALS:3-3, 4-7, 5-9, 7-10, 10-12 i 10-15 (descans), 13-17, 15-20, 17-20, 20-21, 20-23 i 23-26.ÀRBITRES:R. Schulze i T. Tonnies (Alemanya). Van excloure dos minuts Maqueda (2) i Odriozola, per Espanya, i Saugstrup, Magnus Landin i Kirkelokke, per Dinamarca.

La selecció espanyola no es va poder classificar per a la final del mundial que s’està disputant a Polònia i Suècia, i s’haurà de conformar a jugar per la medalla de bronze. Dinamarca, la campiona del món de les dues darreres edicions, va derrotar Espanya per 23-26 després d’un partit en què el combinat estatal mai es va avançar en el resultat, però va lluitar per la victòria fins al darrer minut. En el mundial d’Egipte del 2021, l’equip estatal també va caure en la semifinal contra els danesos.

Espanya, amb el seleccionador sarrianenc Jordi Ribera i cinc jugadors catalans, jugarà el partit pel tercer i quart lloc diumenge (18 h) contra Suècia. En l’altra semifinal, el conjunt suec va perdre contra França per 31-26. El combinat estatal ha acabat tercer del mundial en dues ocasions, la darrera en l’última edició, i tres vegades ha ocupat el quart lloc. Dinamarca i França jugaran la final.

Després d’uns primers minuts anivellats amb un parell d’empats (4-4), la selecció danesa va agafar el primer avantatge clar de quatre gols (5-9) en el minut 15. El porter Niklas Landin va estat bé sota els pals i el seu equip ho va aprofitar per distanciar-se. Un temps mort de Jordi Ribera va portar a una petita reacció i Espanya es va apropar en el marcador fins a un sol gol (10-11). En els darrers 6 minuts del primer temps, el combinat estatal va estar negat en atac i es va arribar a la mitja part de la semifinal amb la màxima diferència dels danesos, cinc gols amb el 10-15.

Dinamarca va mantenir aquest avantatge de cinc gols en l’inici de la segona meitat, fins que Gonzalo Pérez de Vargas va començar a fer aturades, 14 en tot el partit, i els seus companys van estar encertats en atac. Alex Duixebàev va acabar el partit amb cinc gols i Ferran Solé, amb quatre. Un parcial de 4-0 va situar la selecció estatal a només un gol (19-20) en el minut 47. Malgrat que Espanya va lluitar i va tenir ocasions per empatar, Dinamarca es va tornar a imposar i novament va marxar de cinc gols (20-25) en el marcador. La darrera reacció del combinat estatal el va portar a situar-se a dos gols quan quedava un minut per al final, i va acabar perdent per 23-26.

MAI A DAVANT

Espanya mai es va avançar en el resultat. Només hi va haver un parell d’empats inicials