Esquí

El Freeride World Tour comença el compte enrere a Salardú

El FWT se celebrarà al Tuc de Baciver, mentre que el Freeride Júnior World Tour ho farà al Teso dera Mina

Aquesta tarda han començat els actes oficials entorn al Freeride World Tour (FWT) amb la presentació de la competició davant centenars de persones que s'han passat al llarg de la tarda per la Plaça dera Querimònia de Salardú malgrat el fred i les canviants condicions climatològiques. En aquest sentit, l'acte ha començat al voltant de les 18:30 de la tarda amb les paraules inicials dels representants institucionals entre els quals estava l'alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela.

La competició es disputarà a la cara oest del Tuc de Baciver (Foto: BB).

En el seu discurs inicial ha destacat que “és un plaer poder acollir a Naut Aran una nova edició del Freeride World Tour i creiem que és un producte molt potent que ens pot aportar granis coses a tot el municipi en els pròxims anys. Després de l'acord que han tancat amb Baqueira Beret, ens garanteix tenir FWT durant molt de temps i això ens situarà en un focus molt important a nivell mundial”.

Durant aquesta presentació oficial s'ha concretat la zona del c per on es baixarà, que compta amb una altitud en el cim de 2644 m i un desnivell de 385 m fins a l'àrea d'arribada. Destaca especialment el seu gran pendent des d'un principi que obligarà els esportistes a exigir-se al màxim per a poder mostrar els seus millors trucs i acrobàcies. Una vegada finalitzat el bríefing, s'ha procedit a la recepció oficial de tots els corredors que participaran en aquesta nova edició el FWT-Baqueira Beret entre els que es trobaven els aranesos Aymar Navarro i Abel Moga que van ser clarament els més victorejats pel públic assistent a l'acte.

Especialment emocionant ha estat la presentació per a Aymar Navarro que va anunciar per sorpresa davant de tots els espectadors que abandonava la competició després d'enguany. Visiblement emocionat explicava que “han estat anys molt bonics, competint i coneixent a grans persones del món del Freeride i em sento orgullós de tot el camí que he fet. Aquest era el somni d'un nen dels d'una família humil que s'ha fet realitat i ara tinc per davant uns altres grans projectes d'altura. Només puc dir això”.

En declaracions a la connexió en directe d'Instagram feta aquesta tarda pel propi Ajuntament de Naut Aran, Abel Moga, afirmava que “tant de bo poder repetir de nou aquesta segona posició amb la qual vaig concloure l'any passat però enguany hi ha molts corredors que desconec i serà tot un repte. Haig de dir que el nivell és molt alt i està tot molt atapeït. Surto amb un dels últims dorsals i veurem què podem fer”.

El Freeride Júnior World Tour se celebrarà al sector del Teso dera Mina, als Argulls (Foto: BB).

La prova del Freeride World Tour es desenvoluparà finalment el diumenge al migdia ja que el dissabte hi ha previsió que no hi hagi bones condicions climatològiques. Per a garantir la seguretat de tots els corredors s'ha triat retardar un dia més la competició i que pugui regnar l'espectacle a Baqueira Beret. De la mateixa manera, el diumenge també es farà al matí el Freeride Júnior World Tour, esdeveniment del qual l'Ajuntament de Naut Aran és el principal patrocinador amb un import de 8.000 euros i en el qual diversos aranesos buscaran la glòria a casa en la zona del ‘Teso dera Mina’, una baixada de 150 metres de desnivell i que reptarà també als 90 millors especialistes júnior del món.

‘El Teso dera Mina’ substitueix al clàssic itinerari del ‘Escornacrabes’, lloc en el qual va tenir lloc la prova l'any passat. Del FJWT destaca que hi haurà tres categories en la disciplina d'esquí d'homes que són les d'U14, U16 i U18. En els casos del descens amb esquí per a dones, surf de neu per a dones i surf de neu per a homes, únicament es comptarà amb les categories U14 i U18.

Està previst que la prova tingui el seu inici el diumenge al voltant de les 09.00 del matí amb el lliurament de premis a les 15.30 segons informen des de l'organització del Freeride World Tour.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)