Handbol

El torcebraç de la lliga

Handbol. El Granollers i el Barça obren la segona volta al capdamunt de la classificació després del parèntesi del mundial i en una setmana marcada pel fitxatge de Pol Valera pel club blaugrana

Cinc dies després del desenllaç del mundial a Estocolm, el focus de l’handbol es trasllada a Granollers, on es viurà un derbi català amb majúscules (20.05 h, per Esport 3). El Barça, amb ple de victòries en 15 jornades, i el Fraikin BM Granollers, superant el seu rècord de punts (26), van tancar la primera volta de la lliga Asobal al capdamunt de la classificació i avui obren la segona part del campionat amb un duel farcit d’al·licients. Més enllà de la pugna esportiva, els dies previs al partit entre els dos referents de l’handbol català han estat capitalitzats pel traspàs de Pol Valera, el jugador franquícia del Granollers, a les files blaugrana, amb el previ pagament d’uns 50.000 euros en qualitat de rescissió de contracte. En la mateixa operació, el jove del Barça Atlètic Bruno Reguart ha fet el trajecte invers i fins al 2024 jugarà com a cedit a la capital vallesana.

Els tècnics dels dos clubs catalans, Antonio Rama i Carlos Ortega, van comparèixer conjuntament en la prèvia del partit i no van obviar referir-se a Pol Valera, el protagonista de la setmana. “En l’àmbit esportiu serà complicat suplir la seva marxa perquè es tractava del nostre director d’orquestra. En la majoria de partits jugava pràcticament tots els minuts en atac. I en l’àmbit emocional és un cop dur per a l’equip. Als 12 anys ja el vaig entrenar perquè va participar en el projecte de l’institut Carles Vallbona i en l’equip se l’estima molt com a persona i com a jugador. Sabem que aquestes coses poden passar perquè es tracta de professionals i a partir d’ara tothom haurà de fer un pas endavant per intentar que tot rutlli de la mateixa manera. Tant de bo li vagin molt bé les coses a partir de dissabte”, va etzibar el preparador vallesà. “En Pol ha entrat en la convocatòria i sobre la marxa decidirem si juga uns minuts. Ha estat un mes amb molts canvis, amb la convocatòria d’urgència per al mundial, l’arribada al Barça, el primer partit a casa seva. Veurem com va el partit”, va rematar Ortega. En aquest sentit, el president del BM Granollers, Alfred Serra, també es va referir dijous a la possibilitat que Valera jugui uns minuts en el derbi: “Després de 13 anys en el club i amb tot el que ens ha aportat, penso que serà un bon moment perquè els aficionats li dediquin una forta ovació.”

El desgast del mundial

En el terreny esportiu, el tècnic del Granollers no té clar que el fet que el Barça hagi tingut molts jugadors en el mundial els pugui beneficiar: “Sí que potser arriben més cansats, però també es troben a un nivell de competició molt superior a la resta. Penso que aquesta situació els pot perjudicar més a llarg termini que no pas ara. Per part nostra, intentarem respondre a les expectatives i estar preparats si se’ns apareix l’oportunitat de superar-los.” Per part d’Ortega, la visita a Granollers es tracta “del partit més difícil” que poden tenir “en el moment més complicat”. “Haurem de fer les coses molt bé després d’una aturada molt llarga, en què gairebé tots han anat amb les seves seleccions i sempre és difícil tornar a una altra competició i recuperar els automatismes del club”, va sentenciar.

Aleix i Tim, convocats

Tot i que encara no estaran en les millors condicions, Aleix Gómez i Tim N’Guessan han entrat en la convocatòria del Barça, que té les baixes de llarga durada d’Aitor Ariño i Haniel Langaro, al qual es va afegir Thiagus Petrus, que es va lesionar als isquiotibials en l’últim partit del mundial. El Granollers, per contra, podrà disposar de tots els seus efectius.

ELS VESTIDORS

La marxa d’en Pol ha estat un cop dur, però tots els jugadors hauran de fer un pas endavant
Antonio Rama
entrenador del bm granollers
Potser hi ha jugadors del Barça cansats pel mundial, però venen amb un alt ritme competitiu
Antonio Rama
entrenador del bm granollers
En Pol ha entrat en la convocatòria i sobre la marxa decidirem si juga uns minuts
Carlos Ortega
entrenador del barça
És el partit més difícil en el pitjor moment. S’han de recuperar els automatismes
Carlos Ortega
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)