El Barça ofega el Granollers

Handbol. La defensa aferrissada, l’alt grau d’encert del porter Emil Nielsen (19/41) i el ritme frenètic dels blaugrana, líders invictes, trenquen el derbi en la primera part (10-18)

Fraikin Granollers 22 Barça 37

FRAIKIN GRANOLLERS:Luan, Franco (1), Faruk (1), Antonio García (1), Salinas (4), Gurri (5) i Adrià Martínez (5, 2p)–set inicial-; Guàrdia (p.s.), Torriani (1), Amigó, Rey, Romero, Reguart (2), De Sande, Roca i Castillo (2).BARÇA:Nielsen, Wanne (4), Frade (3), Carlsbogard (2), Fàbregas (1), Mem (3) i Aleix Gómez (4, 2p) -sete inicial-; Pérez de Vargas (p.s.), Valera, Janc (5), N’Guessan, Soler (1), Cindric (5), Parera (2), Makuc (1) i Richardson (6, 3p).PARCIALS CADA CINC MINUTS:3-3, 5-6, 7-9, 8-12, 8-16, 10-18; 14-22, 15-24, 17-29, 20-32, 21-34 i 22-37.ÀRBITRES:Raúl Oyarzun i Aritz Zaragüeta. Van excloure dos minuts Antonio García i Adrià Martínez, del Fraikin Granollers, i a Janc i Cindric, del Barça.

El Barça es va apoderar del derbi català de l’Asobal, que obria la segona volta a l’Olímpic contra el Fraikin Granollers per un clar 22-37 i suma la setzena victòria en setze jornades. El conjunt vallesà manté el segon lloc, però ara és a sis punts de diferència dels blaugrana. El campió d’Europa i campió de lliga va trencar el partit en el primer temps amb una defensa aferrissada –10-18 a la mitja part– i contraatacs vertiginosos, amb un ritme molt alt que va ofegar els vallesans. L’estat de forma dels nombrosos mundialistes blaugrana i la seva qualitat inherent van marcar la diferència davant d’un públic entregat que va omplir l’Olímpic.

Els primers minuts van ser frenètics i espectaculars, un estira-i-arronsa en què tots dos equips van exhibir les seves qualitats. El Barça va distanciar-se de tres gols en diverses ocasions –la primera amb 5-8 després d’un contraatac culminat per Wanne– i va dur sempre la batuta. En el minut 21, va arribar fins als cinc gols de renda (8-13) castigant en els contraatacs el balanç defensiu dels locals i malgrat de les bones intervencions del porter del Fraikin Rangel. Antonio Rama es va veure obligat a demanar temps mort. El Granollers havia perdut la fluïdesa en atac, amb Faruk, Salinas i Adrià Martínez d’actors principals, i la piconadora blaugrana, molt ben liderada per Cindric al davant, amb fermesa defensiva i Nielsen finíssim sota els pals –9 aturades en el primer temps i 19/4 en tot el duel–, estava furgant a la ferida. Makuc (+6), l’infal·lible Wanne (+7) i Mem (+8) van penalitzar encara més la crisi local (8-16, amb un 0-6). Segon temps de Rama. Torriani, des de l’extrem, va trencar per fi la preocupant sequera vallesana (9-16). El primer temps es va acabar amb un 10-18 que definia la ineficàcia atacant del Fraikin Granollers.

Perseverant, l’equip de Rama va tenir l’oportunitat d’acostar-se a 6 després d’un gol d’Antonio García, que va trencar el malastruc que el perseguia amb un gol en deu llançaments (15-22), però no va aprofitar l’atac posterior. El Barça, en canvi, va anar per feina i va establir una nova màxima diferència (15-25). Amb 16-26 i el derbi coll avall, va debutar amb la samarreta del Barça Pol Valera, fitxat aquest setmana del Granollers i amb més aplaudiments que no pas xiulets. Reguart, per la seva banda, que ha fet el camí invers, es va reivindicar i va marcar el primer dels seus dos gols (17-28). Lògicament, amb el partit llest, els tècnics van donar minuts als joves. El quart gol i el cinquè de Blaz Janc van situar el 20-34, la màxima renda que havia adquirit l’equip de Carlos Ortega fins que Carlsbogard va clavar el 22-37.

La nostra primera línia avui ha fallat molt i la seva porteria ha tingut un percentatge espectacular
Antonio Rama
La derrota és un pal dur per a l’equip, però ara hem de pensar que dimarts tenim partit europeu
Bruno Reguart
Desitjo tot el millor a la gent del Granollers, que són molt grans. Feia temps que no veia el Palau com avui

Dijous a Lleó, sorteig de la copa Asobal

L’Ajuntament de Lleó serà dijous (17 h) l’escenari del sorteig de la 33a edició de la copa Asobal. La fase final de la competició reuneix els quatre millors equips de la primera volta de la lliga Asobal. Les semifinals es jugaran el dissabte 18 de març, a las 18 h i a les 20.30 h, i la gran final es jugarà el diumenge 19 de març a las 19 h. Hi participaran el Barça, el Fraikin Granollers, el Conca i l’Ademar Lleó. El sorteig té dos caps de sèrie que no podran enfrontar-se en les semifinals: el Barça, primer classificat en la primera volta i l’Ademar Lleó, organitzador.