L’Atlètic Barceloneta s’emporta la copa després de vèncer el CN Sabadell als penals (13-12)

Dues aturades de l’australià Nikc Porter han estat definitives després que el seu compatriota Luke Pavillard (9-9) hagués forçat l’empat a l’últim instant

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta ha necessitat de la tanda de penals (13-12) per segellar la dinovena copa del seu palmarès, onzena de consecutiva, en una final per emmarcar contra l’Astralpool CN Sabadell en una piscina Finetwork Aquàtics que s’ha quedat petita. La final ha tingut un inesperat accent australià, ja que Luke Pavillard ha marcat el gol de l’empat (9-9) al límit del temps reglamentari, i en els penals el seu compatriota Nick Porter ha aturat els dos últims llançaments de Gerard Gil i Lluc Bertran, que han acabat donant el títol als mariners.

Els parcials del partit han estat: 3-2, 1-3, 2-2 i 3-2. Fins al temps reglamentari, els golejadors han estat: Perrone (2), Biel (1), Alejandro Bustos (1), Paul (1), Munárriz (1), Matkovic (1), Famera (1) i Pavillard (1), pel Barceloneta; i Sanahuja (3), Bertran (2), Averka (2), Banicevic (1) i Veich (1). El premi col·lectiu ha estat per al Barceloneta, però els guardons individuals se’ls han endut dos jugadors del CN Sabadell: Bernat Sanahuja, el de millor jugador, i el d’Edu Lorrio, de millor porter.

La primera meitat ha estat molt intensa. L’Atlètic Barceloneta ha colpejat primer (3-2), però el CN Sabadell, impulsat per les grans aturades d’Edu Lorrio, ha fet un pas endavant en el segon quart i ha arribat a l’equador amb avantatge (4-5). L’equip mariner no estava encertat en les superioritats (1 de 7) i ha vist com el VAR li anul·lava un gol a Miguel de Toro per la infracció dels 2 metres, que hauria suposat l’empat just abans del descans llarg.

La tònica s’ha mantingut després de la represa. Felipe Perrone ha igualat momentàniament la final en una transició. Però Lorrio continuava la seva exhibició sota els pals, i els gols de Lluc Bertran, en superioritat, i una canonada de Bernat Sanahuja obria, per primer cop, una escletxa de dos gols (5-7). Alberto Munárriz, en un altre contraatac, deixava el partit amb un ajustat 6-7 abans d’abordar el quart definitiu. Els llums d’alerta es tornaven a encendre a la banqueta marinera després de la segona diana de Lluc Bertran, amb un xut ajustat al pal (6-8) a 6:37 per al desenllaç. Perrone, en una jugada en què hi hagut fins a una triple exclusió local, i Famera en un contraatac després d’una espectacular aturada d’Unai Aguirre ha restablert momentàniament l’empat (8-8). Però el CN Sabadell no s’ha descompost i ha tornat a prendre la iniciativa amb el gol d’Averka. El guió del partit semblava escrit, però amb un final a la desesperada Elvis Fatovic ha ordenat atacar amb set jugadors i ha aconseguit el seu propòsit amb el gol de Luke Pavillard quan només restaven 3 segons per arribar al límit dels temps reglamentari. Eren moments de màxima tensió i Sergi Cabanas i Unai Biel han estat expulsats per una petita picabaralla.