Atletisme

Mechaal aposta pels 3.000

Atletisme. El fondista palamosí, que avui disputa les semifinals, aspira a la setena corona en la distància en el campionat estatal ‘indoor’, a Madrid

El palamosí Adel Mechaal, amb nou títols al seu palmarès (tres de 1.500 m i sis en 3.000 m), és un dels atletes més guardonats en la història del campionat d’Espanya en pista coberta. Abonat als doblets en aquestes dues distàncies –ho va aconseguir el 2015, 2018 i 2022–, en aquesta edició, al poliesportiu Gallur de Madrid, apostarà per les 15 voltes a la pista amb el propòsit de segellar la seva setena corona, quarta de consecutiva. Avui entrarà en acció en les semifinals (17.55 h) amb el propòsit de guanyar-se el bitllet per a la gran final de demà (20.38 h) sense desgastar-se excessivament. Tot i estar molt trasbalsat amb les tràgiques conseqüències del terratrèmol de Turquia –els familiars de la seva dona viuen a Antioquia–, l’atleta empordanès continua amb el full de ruta previst amb vista a l’europeu, que es disputa precisament a Istanbul, del 2 al 5 de març.

Mechaal arriba a la cita de Madrid després del tercer lloc signat dimecres en els 1.500 m del míting de Lievin, en què amb 3:36.55 va millorar notablement els 3:38.85 acreditats fa tres setmanes a Karlsruhe. En la prestigiosa reunió francesa va ser testimoni d’excepció de l’espectacular posada en escena de Jakob Ingebrigtsen en la campanya indoor. El prodigi noruec va vèncer amb 3:32.38, amb gairebé tres segons de marge respecte del francès Azzedine Habz (3:35.27).

Rècords de Girma i Katir

Els grans protagonistes de la reunió de Lievin van ser l’etíop Lamecha Girma (7:23.81) i el murcià Mohamed Katir (7:24.68), que van esmicolar les plusmarques mundial i europea de 3.000 m. Els anteriors recordistes eren el kenyà Daniel Komen (7:24.90), des del 1998, i el mateix Adel Mechaal (7:30.82), des del 2022 a Nova York. Tot i el seu gran moment de forma, Katir no té previst competir ni en el campionat d’Espanya ni en l’europeu, però sí en el míting de Madrid (22 de febrer), en què també té confirmada la participació Mechaal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)