Atletisme

Sis debutants al mundial de cros

Abdessamad Oukhelfen, Aaron las Heras, Santiago Catrofe, Naima Ait Alibou, Adam Maijó i Aleix Vives competeixen dissabte al matí a Bathurst, a Austràlia

Sis atletes catalans s’estrenaran demà al matí en el mundial de cros de Bathurst (Austràlia): Abdessamad Oukhelfen (1998), Aaron las Heras (2000) i Naima Ait Alibou (1999), en la prova absoluta (8.30 i 7.30 h); Adam Maijó (2001), en el relleu mixt (5.30 h); i Aleix Vives (2004), en la categoria sub20 (6.50 h). El sisè participant serà el gironí Santiago Catrofe (1999), que defensa els colors d’Uruguai. La joventut dels sis convocats i el fet que el campionat no es disputava des de fa quatre anys per culpa de la pandèmia, fa que per tots sis sigui la primera experiència en la màxima cita internacional del camp a través. En tot cas, la majoria ja han competit en els europeus de l’especialitat, o en mundials escolars o universitaris. El fet que la seu sigui a l’hemisferi sud farà que el mundial es disputi per tercera vegada en època estiuenca. En aquest sentit, es preveuen temperatures al voltant dels 31ºC en un circuit molt irregular i amb forces pujades.

Alguns dels noms propis del campionat són els ugandesos Joshua Cheptegei i Jacob Kiplimo, i el kenyà Geoffrey Kamworor, que van ocupar el podi de l’última edició, Aarhus 2019. En dones, la principal candidata al títol és l’etíop Letesenbet Gidey, que vol afegir la corona absoluta a les dues aconseguides en la categoria sub20, el 2015 i el 2017. En el mundial d’Aarhus 2019 hi havien competit quatre catalans: Ayad Lamdassem (66è absolut); Èlia Saura (64a sub20); i Artur Bossy i Esther Guerrero, sisens en el relleu mixt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)