El CN Sabadell i el CE Mediterrani, primers semifinalistes de copa

S’han imposat al Tenerife Echeyde (25-5) i el CN Catalunya (11-8), respectivament

L’Astralpool CN Sabadell i el CE Mediterrani protagonitzaran demà la primera semifinal de copa a Terrassa (12:30 h per Esport 3 i TdP), després d’haver vençut, respectivament, el Tenerife Echeyde (25-5) i el CN Catalunya (11-8) en dos duels ben desiguals.

Golejada del CN Sabadell

L’Astralpool CN Sabadell ha obert la copa de la reina a Terrassa amb un partit molt plàcid contra el Tenerife Echeyde (25-5), que s’estrenava en la competició. Un parcial inicial de 9-1 ja ha marcat diferències i ha deixat la primera eliminatòria de quarts de final sentenciada, tot i que les de David Palma s’han imposat també en els altres tres parcials (6-2, 4-2 i 6-0). Tot i que els gols han estat molt repartits, les màximes golejadores han estat Elena Ruiz i Maica Garcia, totes dues amb cinc.

El primer quart ja ha estat determinant. L’equip vallesà ha anat per feina. Amb una forta pressió defensiva, ha anat recuperant pilotes i castigant el seu rival en transicions. A més d’un gol per minut, el conjunt de David Palma ha sentenciat el primer duel de copa amb un parcial de 9-1 en 8 minuts. Tot i que sense tanta contundència, el guió s’ha repetit en els tres quarts següents. La claredat del resultat ha permès que l’entrenador sabadellenc hagi pogut dosificar a totes les seves jugadores i Mar Carrasco s’ha situat a la porteria en els dos últims quarts. Però no tot han estat bones notícies per al CN Sabadell, ja que Judith Forca, la millor jugadora europea, s’ha emportat un mastegot involuntari de la golejadora de l’Echeyde, Blaire McDowell, després d’anotar la seva tercera diana. La jugadora sabadellenca ha hagut d’abandonar la piscina amb una cella oberta. El VAR ha hagut d’intervenir per primer cop per apuntar un gol fantasma a Sabrina Van der Sloot. Sense més incidents, el CN Sabadell ha anat ampliant la seva renda fins al 25-5 final.

El Medi encarrila el triomf en el tercer quart

En el segon partit de quarts de final, el Medi ha trencat el partit en el tercer quart (3-2, 1-2, 5-2 i 2-2) contra un Catalunya molt coratjós i que ha venut molt cara la seva derrota.

El conjunt de Sants ha fet valer l’execució de dos penals (Crespí i Crevier) i un xut de Clara Espar per prendre la iniciativa davant un rival que també ha aprofitat les dues primeres superioritats (Schuijt i Clara Díaz). Una canonada de l’esquerrana Paula Prats ha obert una petita escletxa (4-2), però el CN Catalunya, esperonat per les bones aturades de Mariona Terré, ha replicat amb les segones dianes de Schuijt i Clara Díaz per deixar el resultat en taules (4-4) abans del descans.

Després de la represa, l’equip de Marian Díaz ha incrementat el ritme, però les de Gabor Egedi, amb bons percentatges en les accions de superioritat, es resistien a donar el partit per perdut (8-6). Amb tot, un parabòlic telegrafiat de Sarah Lizotte encarrilava el triomf per a les de Sants (9-6) a 9 dècimes per al final del tercer quart. Tot i evidents símptomes de cansament, el Catalunya encara ha estat capaç de retallar diferències amb un gol de Berta Pascual en superioritat. El Medi, però, ha replicat amb dues dianes de gran habilitat de Clara Espar que han deixat l’eliminatòria sentenciada (11-7) a 1:25 per al desenllaç. Altre cop Berta Pascual ha signat el definitiu 11-8.