Atletisme

Exhibicions de Mechaal i Bestué a Madrid

El palamosí domina els 3.000 m (7:44.15 ) i la santcugatenca els 60 m (7.20) amb dos grans registres en la segona jornada del campionat d’Espanya en pista coberta

La santcugatenca Jaël Bestué (FC Barcelona), dominadora dels 60 m amb 7.20, i el palamosí Adel Mechaal (Independent), vencedor en els 3.000 m amb 7:44.15, han posat el colofó amb dues exhibicions en la segona jornada del campionat d’Espanya en pista coberta al Poliesportiu Gallur de Madrid. Bestué, que en les semifinals ja havia rebaixat la seva plusmarca catalana amb 7.19 –tenia 7.23– ha superat en la final a la recordista espanyola, Maribel Pérez, segona amb 7.32. La maresmenca Ona Rossell, quarta amb 7.42, s’ha quedat a les portes del podi.

Abans de l’esprint final de Bestué, Mechaal s’ha exhibit en els 3.000 m. Ha destarotat la final des de la primera volta. Ha pres el lideratge només començar i amb un ritme de vertigen ha col·locat tots els corredors en fila índia. Ha anat devorant voltes i al pas pels 1.000 m (2:33.41) ja s’havia quedat tot sol en la lluita contra el cronòmetre. Ha cobert els 2.000 m en 5:07.36 per acabar en 7:44.15 després de doblar alguns atletes. Després de la seva exhibició, Mechaal s’ha guanyat l’ovació del públic i ha fet la volta d’honor per agrair-los el suport. “He tingut bones sensacions. Ha estat un bon test amb vista a l’europeu d’Istanbul”, ha rematat Mechaal després de la cursa.

Or en llargada per a Jaime Guerra

Jaime Guerra (Cornellà Atlètic) ha completat el triplet d’ors per a la delegació catalana amb la victòria en el salt de llargada. Guerra, que es presentava a Madrid amb els espectaculars 8,02 m del campionat català de clubs a Sabadell, ha dominat el concurs des del primer intent (7,90 m). El deixeble de Maria Durán ha fet un concurs molt regular amb vols de 7,81 m, 7,86 m i 7,79 m, però aquest cop no ha pogut amb la barrera dels 8 metres.

En la final de 60 m, Bernat Canet (Cornellà Atlètic), que defensava el títol d’Ourense, s’ha hagut de conformar amb el tercer lloc (6.72). El títol ha estat per Daniel Rodríguez (6.64), que en les semifinals ja havia marcat 6.62. També ha pujat al podi Aleix Pi (FC Barcelona), subcampió en perxa amb 5,40 m.

Rècord i mínima per a Xènia Benach

La vilafranquina Xènia Benach ha fet tota una declaració d’intencions en les sèries de 60 m tanques establint un nou rècord de Catalunya (8.02) i segellant la mínima per a l’europeu d’Istanbul. Demà tindrà una nova oportunitat per rebaixar aquest registre i per recuperar el títol assolit el 2021.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)