Més esport

Tret de sortida de l’any europeu de l’esport al Pirineu català

Nominat com a Comunitat Europea de l’Esport 2023, el Pirineu Català ha fet avui l’acte inaugural al Niu de l’Àliga, al cim de la Tosa d’Alp. És el tret de sortida un cop el Parlament de la Unió Europea va entregar la bandera d’aquesta capitalitat amb la finalitat d’enfortir, unificar i donar una identitat pròpia a la seva cultura i projecció esportiva.

L’acte de presentació ha servit perquè les administracions, autoritats i esportistes hagin mostrat la voluntat de consolidar el Pirineu català com a motor de l’esport més identificat amb la muntanya, la natura i la sostenibilitat mediambiental des de la cooperació i l’entesa. Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà i president de Pirineu català comunitat europea de l’esport, ha explicat: “Tenim un territori extraordinari quant a equipaments, 3.763 en total, que significa l’11,7% de Catalunya amb només 175.000 habitants, dels quals més del 74% fem activitat física regular, per 59% a la resta, a més d’aportar a l’alta competició, a tots els nivells, més esportistes i clubs. També liderem amb el 33% els espais esportius del país. I podem créixer i anar més lluny si caminem plegats. Tenim un enorme potencial.” Carles Aderà, alcalde d’Alp, ha destacat l’amplitud i idoneïtat del projecte. Pere Sust, com a president de la Fundació Catalana per a l’Esport, ha recordat el procés i la feina feta davant l’Associació de Ciutats Europees de l’Esport (ACES), organisme que atorga la denominació de vila, regió i comunitat Europea de l’esport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)