Waterpolo

Dos catalans entre els quatre millors equips per segon cop

Waterpolo. El CN Sabadell i el CN Mataró van disputar la final a quatre de la lliga de campions la temporada 2016/17, i en aquesta, del 30 de març a l’1 d’abril, hi tornaran a ser presents

Per segona vegada a la història des que es va crear la màxima competició de clubs femenins la temporada 1987/88, dos equips catalans figuraran entre els quatre millors. L’Assolim Mataró i l’Astralpool Sabadell han aconseguit la classificació per a la final a quatre, que es jugarà del 30 de març a l’1 d’abril en una seu que encara s’ha de determinar. El Sabadell i el Mataró ja van coincidir en la final four de la campanya 2016/17, que es va jugar a Kírixi (Rússia).

Per al conjunt sabadellenc serà la seva desena final a quatre, mentre que per al mataroní serà la segona. Les nou vegades anteriors que el Sabadell va ser entre els quatre millors, en cinc ocasions va ser el campió, en tres més va arribar a la final i va ser segon, i només un cop va acabar tercer, precisament quan va coincidir amb el Mataró, l’any 2017. En aquella edició, tots dos van perdre en la semifinal. Les sabadellenques, en els penals contra l’Olympiacòs (7-7 i 2-4), i les mataronines, contra el Kírixi –futur campió– per 11-8. El Sabadell i el Mataró es van enfrontar en la lluita pel tercer i el quart lloc, i les sabadellenques van guanyar per 7-5.

Els altres dos equips que jugaran la final a quatre seran l’Ekipe Orizzonte i el Dunaujvaros VC. El conjunt italià acumula 21 presències entre els quatre millors i vuit títols, mentre que l’equip hongarès ha estat sis cops entre els quatre millors, ha jugat dues finals i les ha perdut. El format ha variat diverses vegades i en les primeres edicions no es jugava final a quatre.

Aquesta edició de la lliga de campions la van iniciar quatre equips catalans. La fase de qualificació inicial la van disputar el CN Mataró, el CE Mediterrani i el CN Terrassa, i el conjunt egarenc va quedar eliminat. En la fase preliminar, el CN Sabadell –que n’havia quedat exempt pel fet de ser subcampió– es va afegir al Mataró i al Mediterrani. Tots tres van passar als quarts, i dissabte les mataronines i les sabadellenques es van classificar per a la final a quatre i les barcelonines van quedar eliminades.

ELS RIVALS

L’Orizzonte ha estat 21 cops entre els quatre millors i el Dunaujvaros, 6
La final a quatre
El 30 de març i l’1 d’abril
Ekipe Orizzonte
Entre els quatre millors 21
Campió 8
Segon classificat 4
Tercer classificat 6
Quart classificat 3
Astralpool Sabadell
Entre els quatre millors 9
Campió 5
Segon classificat 3
Tercer classificat 1
Quart classificat 0
Dunaujvaros VC
Entre els quatre millors 6
Campió 0
Segon classificat 2
Tercer classificat 3
Quart classificat 1
Assolim Mataró
Entre els quatre millors 1
Campió 0
Segon classificat 0
Tercer classificat 0
Quart classificat 1
Catalans entre els quatre millors
1996/97
CE Mediterrani Quart
2010/11
CN Sabadell Campió
2012/13
CN Sabadell Campió
2013/14
CN Sabadell Campió
2014/15
CN Sabadell Segon
2015/16
CN Sabadell Campió
2016/17
CN Sabadell Tercer
CN Mataró Quart
2017/18
CN Sabadell Segon
2018/19
CN Sabadell Campió
2021/22
CN Sabadell Segon
2022/23
CN Sabadell --
CN Mataró --
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)