Esports de muntanya

Oriol Cardona domina i guanya el títol mundial de l’esprint a Boí Taüll

Laia Sellés s’emporta l’or en sub-18, i Maria Costa i Ot Ferrer el bronze en sub-23

Oriol Cardona ha complert les expectatives i s’ha emportat una brillant medalla d’or i el títol mundial de la modalitat d’esprint en el campionat del món que s’ha iniciat a Boí Taüll. El banyolí del CE Cerdanya Skimo Team ha dominat completament la final i des de la sortida s’ha situat en el primer lloc. Durant més de mitja cursa el seu company de la selecció espanyola Iñigo Martínez l’ha acompanyat, però després ha perdut posicions i ha acabat sisè.

Oriol Cardona ha passat primer les transicions i ha iniciat en el primer lloc la baixada cap a meta on ha aconseguit la victòria amb un temps de 2:35.218. Han completat el podi dos francesos, segon ha estat Thibault Anselmet (2:41.881) i tercer Robin Galindo (2:46.811). Dos dels grans favorits a les medalles, els suïssos Arno Leitha, que ha caigut, i Iwan Arnold, han quedat eliminats en els quarts de final.

Ot Ferrer (AE M. Runners Berguedà) ha guanyat la medalla de bronze de la categoria sub-23. L’esquiador de Berga ha arribat a la semifinal de la categoria sènior i ha acabat quart de la primera, a només un lloc de passar a la final. Hi havia tres sub-23 en les semifinals, i Ot Ferrer ha fet el tercer temps i s’ha emportat el bronze.

Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Team) i Marc Ràdua (CEPS) han superat la qualificació i han quedat eliminats en els quarts de final.

En la categoria sènior Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) i Maria Costa (AE M. Runners Berguedà), que és de la categoria sub-23, han arribat a les semifinals, han acabat cinquena i sisena en la mateixa eliminatòria i no han passat a la final. Maria Costa ha guanyat la medalla de bronze de la categoria sub-23 perquè ha fet el tercer temps de les tres d’aquesta categoria que han arribat a la semifinal.

Medalla d’or en sub-18

Laia Sellés (CE Cerdanyola Skimo Team) ha guanyat el títol mundial en la categoria sub-18 femenina després de dominar la final clarament. Erola Rocias (AE M. Runners Berguedà) ha aconseguit una gran quarta posició. En la sub-20 masculina Tomeu Comellas (AE M. Runners Berguedà) ha disputat la final i ha finalitzat en la sisena plaça