Rugbi

ORIOL RIPOL

DIRECTOR TÈCNIC DE LA FEDERACIÓ SUECA DE RUGBI

“És un plaer que Catalunya recuperi partits internacionals”

Format al BUC, Oriol Ripol (Barcelona, 1975) és considerat per molts el millor jugador català de rugbi de la història. El 2006 va contribuir al títol dels Sale Sharks en la lliga anglesa amb un punt de marca en la final disputada a Twinkenham. El 2003 ja havia estat convocat amb els llegendaris Barbarians, la selecció amb els millors jugadors de la lliga anglesa. Casat amb una sueca, fa més d’una dècada que viu al país escandinau, però no oblida les seves arrels.

Quina és ben bé la seva tasca a la federació sueca?
Des de fa cinc mesos en soc el director tècnic. Soc l’encarregat de controlar el nivell i el desenvolupament esportiu dels sub-16, els sub-18 i fins als sèniors. També em cuido de totes les seleccions internacionals, tant de rugbi a 7, com de 15. És un federació petita i tots fem moltes tasques. De fet, també entreno la selecció femenina de 7. Estem preparant l’europeu i la classificació per als jocs olímpics.
Com afronten el partit de la Foixarda?
Aquesta invitació de la federació catalana ens va molt bé perquè estem preparant els partits de l’europeu contra Ucraïna i Lituània. Som un equip jove i aprofitarem aquest cap de setmana per fer un bon entrenament dissabte, però sense cansar-nos massa pensant en el partit de diumenge. És una bona oportunitat per provar jugadors i per això vam demanar poder fer una convocatòria de 25. Tampoc vull dir moltes coses perquè volem guanyar el partit, evidentment.
Què ha fet aquests últims anys a Suècia?
Quan vaig tancar la meva etapa de jugador, vaig estar cinc anys entrenant un equip d’Estocolm i també m’he dedicat a la salut corporativa vinculada a les empreses. I ara, des de l’octubre, estic gaudint de tornar a estar vinculat al rugbi a través de la federació.
De la seva etapa de jugador, també deuria disputar alguns partits amb Catalunya.
Sí, en recordo un contra la República Txeca a l’estadi olímpic, també contra França, i contra Itàlia a la Foixarda. Ja sé com es viuen aquests partits per part catalana. És un plaer veure com Catalunya recupera els partits internacionals. Estic encantat de ser a Barcelona a través del rugbi i si puc venir més sovint encara millor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)