Atletisme

Esther Guerrero signa el quart lloc en els 1.500 m de l’europeu

La banyolina ha esmicolat el rècord català en pista coberta amb un registre de 4:04.86

La banyolina Esther Guerrero ha signat la quarta plaça en l’europeu en pista coberta d’Istanbul, el seu millor resultat en un gran campionat, després d’esmicolar el rècord català de 1.500 m amb un registre de 4:04.86. La seva anterior millor marca era de 4:06.70 i el rècord català era en poder de Natàlia Rodríguez (4:06.35), des del 2010. La banyolina ha maniobrat amb molta intel·ligència en una final llançada per la romanesa Claudia Mihaela Bobocea. S’ha col·locat en tercer lloc, rere la polonesa Sofia Ennaoui, i ha cobert els 800 m en 2:11.54. En aquest punt s’ha vist superada per la gran favorita, l’escocesa Laura Muir, i per uns moments ha quedat relegada fins al cinquè lloc. Però ràpidament ha tornat a redreçar el rumb del grup capdavanter. Al toc de campana ha passat en quart lloc, en paral·lel amb Ennaoui. En l’última volta, Guerrero ja no ha pogut mantenir el ritme de les tres primeres i ha arribat a meta quarta, rere Muir (4:03.40), Bobocea (4:03.76) i Ennaoui (4:04.06).

“Primer de tot vull transmetre a tots els que m’han ajudat i han estat al meu costat aquest últim any que estic molt contenta. Per mi era molt important venir a Istanbul i veure’m competitiva. He quedat quarta, però m’he trobat molt bé. He acabat molt bé, però en l’última volta no he pogut seguir a Ennaoui. En l’últim any he après molt i he afrontat el campionat de manera diferent. Tenia ganes de demostrar-me a mi mateixa que podia. Hi havia molt més nivell que a Torun i el 4:04 diu molt de mi mateixa. Ja tinc ganes de competir a l’estiu i de completar una temporada normal”, ha comentat Guerrero després de la cursa.

Amb aquest quart lloc, Guerrero s’abona a les places de finalista en els europeus de pista coberta després d’haver estat sisena en 800 m tant a Belgrad 2017 com a Glasgow 2019, i cinquena en els 1.500 m de Torun 2021.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)