Atletisme

Adel Mechaal, subcampió europeu de 3.000 m

El palamosí obté la seva tercera medalla en un campionat continental en pista coberta i només ha cedit davant l’intocable noruec Jakob Ingebrigtsen

Campió a Belgrad 2017, medallista de bronze a Torun 2021 i subcampió a Istanbul 2023. El palamosí Adel Mechaal ha tornat al podi dels 3.000 m de l’europeu en pista coberta en una final en què el noruec Jakob Ingebrigtsen s’ha tornat a mostrar inabastable per a la resta de rivals i amb el títol de 1.500 m repeteix el doblet de l’última edició.

Mechaal i Ingebrigtsen ja han exercit de cap de files des del tret de sortida i s’han alternat al capdavant per cobrir el primer 1.000 m en 2:41.84. A partir, el prodigi noruec ha pres la iniciativa, ha anat forçant el ritme progressivament i ha situat tot el grup en fila índia. El 2.000 m s’ha cobert en 5:15 (2:33) i a dues voltes del final ja només restaven dos supervivents, amb el serbi Elzan Bibic rere l’empordanès. Al toc de campana, Mechaal ja era l’únic que podia seguir l’ombra d’Ingebrigtsen, però en els últims cent metres ja ha cedit clarament. El campió olímpic de 1.500 m ha vençut amb rècord del seu país 7:40.32, mentre que el català ha estat segon amb 7:41.75, seguit per Bibic, que com Mechaal també s’entrena amb Antonio Serrano.

Mechaal ha inaugurat el medaller per a la delegació espanyola, que posteriorment ha ampliat el gallec Adrian Ben, vencedor en els 800 m (1:47.34). El valencià Quique Llopis, un altre dels candidats a pujar al podi en la final de 60 m tanques, ha tingut una cursa molt accidentada i ha patit una caiguda molt aparatosa després d’endur-se per davant l’últim obstacle. El campió estatal ha estat ràpidament atès pels serveis mèdics i hagut d’abandonar la pista en una llitera. Posteriorment, la federació espanyola ha informat que l’atleta estava bé, conscient i camí d’un hospital de la capital turca.

Exhibició de Bol en el relleu

En les primeres finals de la sessió tarda, el quartet de Bèlgica (3:05.83) i el dels Països Baixos (3:25.66), amb exhibició final de Femke Bol i rècord del campionat, han imposat la seva llei en els relleus de 4x400 m. La selecció espanyola masculina, que ha comandat la prova en les tres primeres postes, ha acabat finalment quarta (3:06.87). En l’heptatló, el francès Kevin Mayer ha imposat la seva jerarquia i ha segellat el seu tercer títol, amb un total de 6348 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)