Patinatge

Nil Llop: “Els Jocs Olímpics del 2026 són el meu somni”

El català Nil Llop (El Prat de Llobregat (Baix Llobregat 2002), que ha disputat aquest cap de setmana el seu primer campionat mundial de patinatge de velocitat sobre gel, va començar patinant sobre rodes, però es va passar al patinatge de velocitat sobre gel i ara somia a classificar-se per als Jocs Olímpics. Llop va començar jugant a futbol, encara que confessa que s’”escapava” per anar a veure entrenar les seves germanes, que feien patinatge sobre rodes. Així va conèixer aquest esport, desvela en una entrevista concedida a EFE.

“He fet patinatge sobre rodes tota la vida, però en no ser un esport olímpic la Federació de Patinatge va iniciar un projecte per a la transició al patinatge sobre gel, que sí que és olímpic. Així vaig començar, marxàvem uns dies fora i fèiem alguna estada amb la Federació Internacional”, assenyala el patinador català.

Al final, es va adonar que per competir amb els millors havia de marxar fora del país: “A Espanya no hi ha instal·lacions ni pistes per practicar aquest esport”, assegura el jove esportista.

A causa d’aquesta manca d’infraestructures per practicar el patinatge de velocitat sobre gel, Llop viu la meitat de l’any a Alemanya, on pot entrenar com cal. Però abans de passar al patinatge sobre gel, va viure un dels moments més durs de la seva vida. Fa 4 anys va tenir un greu accident: “Estava entrenant sobre rodes, i hi havia un revolt en què no tenia visibilitat. Just en sortir del revolt, estava esprintant i em vaig creuar amb un nen petit en contra direcció”, explica Llop. En intentar esquivar-lo, la inèrcia va fer que s’estavellés contra un arbre. Es va fracturar “el fèmur, un turmell, la mandíbula, el pòmul i la mà”, en paraules del mateix esportista.

“Va ser un moment molt dur. Em van dir que trigaria 8 mesos a tornar a patinar. Però jo tenia clar que havia d’escurçar els terminis, ja que aquell any el campionat del món sobre rodes era a Barcelona i volia ser-hi”, assenyala el patinador. Assegura que va necessitar ajuda d’especialistes per superar mentalment les seqüeles de l’accident, va reduir els terminis de recuperació treballant amb metges i fisioterapeutes i va poder arribar a temps per participar en els Wolrd Roller Games 2019.

Però hi hauria més contratemps en el camí i és que, encara que va aconseguir la marca necessària per classificar-se als Jocs Olímpics d’hivern de Pequín 2022, es va quedar fora per un con: “A l’última cursa, en una pista molt ràpida, vaig tocar amb el patí un con, i això és desqualificació directa”.

De tota manera, el patinador català va continuar treballant, i a la copa del món de Calgary, celebrada al desembre al Canadà, va superar el seu propi rècord d’Espanya dels 500 metres i va aconseguir una històrica 11a posició, la millor d’un patinador català i espanyol. “És una de les pistes més ràpides del món. Vaig fer el millor temps de la classificatòria B i vaig accedir a la A, la millor. Tenia por de no repetir temps, però vaig tornar a rebaixar-lo”, destaca el del Prat de Llobregat.

Respecte del mundial de patinatge sobre gel que es va disputar aquest cap de setmana a Heerenveen (Països Baixos) explica que “hi ha molta gent que es va quedar fora”, i que “el gran objectiu de la temporada” era la classificació. Finalment, Llop va acabar vint-i-unè en els 1.000 metres en el seu debut i 18è en els 500 m. Pioner als seus 20 anys d’aquesta disciplina a l’estat, Nil Llop sap que per classificar-se per als Jocs Olímpics d’hivern de Milà-Cortina d’Ampezzo 2026, ha de “continuar treballant” si vol complir el seu “somni des de petit”, del qual cada vegada se sent “més a prop”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)