Esquí

Catalunya exhibeix múscul

Esquí de muntanya. La delegació catalana signa sis de les vuit medalles de l’equip estatal i hauria estat cinquena en el mundial de Boí Taüll

La delegació catalana, formada per dinou esquiadors, ha demostrat el seu potencial en el mundial d’esquí de muntanya de Boí Taüll (Alta Ribagorça) i s’ha penjat sis de les vuit medalles que ha obtingut l’equip de la federació espanyola –quart–, un botí que l’hauria situat en el cinquè lloc del rànquing final darrere d’Itàlia, que ha pujat 22 vegades al podi de la carpa del pla de l’Ermita, França (18), Suïssa (16) i Àustria (7). Les tres medalles dels Estats Units i de la Xina fan preveure un nou duel entre aquests dos grans estats per poder continuar creixent en aquest esport.

A les quatre medalles sumades en la primera jornada, a la prova d’esprint, per Oriol Cardona –va guanyar l’or en el mateix escenari on havia conquerit l’europeu un any abans i s’entreveu com un dels aspirants olímpics de cara al 2026 a Milà-Cortina d’Ampezzo en el debut de la disciplina en les modalitats d’esprint i de relleus–, Maria Costa i Ot Ferrer, bronzes sub 23, i Laia Sellés, or sub 18, s’hi van afegir les dues plates de la mateixa Sellés en les curses sub 18 individual i vertical. La jove de Lles de Cerdanya tanca el campionat amb un trio de medalles amb només 16 anys.

Els catalans han sumat a més a més quatre posicions entre els cinc millors. El de Maria Costa en sub 23 individual i els que van arribar a l’última jornada dels campionats en modalitat de relleus mixtos. Oriol Cardona i l’andalusa Ana Alonso figuraven en els pronòstics com un dels duets amb més aspiracions de medalla en sènior però no ho van poder confirmar. El berguedà Tomeu Comellas i l’andalusa María Ordóñez van ser quarts en juvenil.

Quant als noms propis internacionals, destaca la francesa Axelle Mollaret i el suís Remy Bonet, tots dos amb doblet: individual i vertical. De casa, cal valorar el sisè lloc en la vertical de Marta Garcia, osonenca de Calldetenes establerta a Pi de Cerdanya, que ha tornat amb força després d’haver estat mare.

LA DADA

8
ors
ha obtingut França, amb Axelle Mollaret, campiona en individual i vertical d’estendard.
Or
Oriol Cardona esprint
Laia Sellés esprint sub 18
Plata
Laia Sellés cursa vertical sub 18
Laia Sellés cursa individual sub 18
Bronze
Ot Ferrer esprint sub 23
Maria costa esprint sub 23

Un estat de la neu idoni

Quant a l’escenari i la logística, Catalunya ha tornat a demostrar que és un indret privilegiat per a l’esquí de muntanya. El mundial de Boí Taüll, escenari de l’europeu ara fa un any, ha deixat un gran regust de boca a l’organització i a la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF). El mundial ha gaudit amb un estat de la neu que feia temps que no es veia i amb una meteorologia que ha acompanyat. Només la cursa vertical de dimecres passat, amb baixes temperatures i vent moderat als cims, sobretot al roc de Roies, on finalitzava la cursa, va fer patir l’organització, que va demostrar que Catalunya està sobradament preparada per organitzar una competició amb 300 esportistes i 27 delegacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)