Espanya perd contra Sèrbia en els penals en la copa del món

La selecció espanyola ha perdut contra Sèrbia per 9-9 (4-5) en la tanda de penals a Podgorica (Montenegro) en el quart partit del grup B –format per sis equips–, i ja té el passaport segellat –els tres primers–per jugar la segona fase de la copa del món, una final a vuit, a Los Angeles, del 30 de juny al 2 de juliol. Espanya, que havia guanyat els tres primers partits, tancarà avui contra Austràlia, l’equip més feble, la fase (19.30 h) i continua primera de grup amb 10 punts perquè la derrota en els penals li atorga un punt. Sèrbia, que n’ha sumat dos, és segona amb 8 punts.

Amb una àmplia majoria de jugadors catalans, Espanya, dirigida pel també català David Martín, ha arrencat amb un primer quart perfecte en defensa, amb Unai Aguirre molt segur a la porteria, i ben resolutiu en atac: 3-0 amb dos gols de Bernat Sanahuja i el tercer de Martin Famera aprofitant una passada perfecta de Sergi Cabanas. Sanahuja ha fet el seu tercer gol (4-0) i Espanya ha incrementat el seu marge en un inici somiat (5-0), però Sèrbia s’ha tret la son de les orelles amb cinc gols seguits –dos en superioritat–en el segon quart impulsada pel braç pesat de Mandic (5-5) i amb sis aturades del porter balcànic i un bloqueig Martín ha fet entrar Edu Lorrio sota els pals en el tercer quart, que s’ha acabat amb taules (7-7). Mandic ha avançat per primer cop els serbis (7-8) en el darrer quart. L’equip balcànic ha fet el 7-9, Espanya s’ha acostat (8-9) i Sanahuja ha empatat (9-9). El partit es va resoldre en els penals, en els quals els serbis han marcat els cinc llançaments. Alberto Munárriz ha fallat el seu llançament.