L’equip espanyol compleix contra Austràlia (8-18) i s’assegura la primera plaça de grup en la copa del món

La selecció espanyola ha fet els deures contra Austràlia (8-18), s’ha assegurat la primera plaça de grup en la primera fase de la copa del món i un creuament més assequible en els quarts de la superfinal de Los Angeles. L’equip de David Martín ha marcat diferències des del primer quart (1-3, 2-4, 3-5 i 2-6) i ha tingut en el navarrès Alberto Munárriz, autor de cinc gols, el seu jugador més efectiu.

Després de 4 minuts d’imprecisions per totes dues bandes, Bernat Sanahuja ha trencat el glaç amb un xut ajustat al pal. Unai Biel, en la segona superioritat, i Alberto Munárriz, en transició, també han marcat en un primer quart que s’ha resolt amb un parcial d’1-3. L’únic gol australià ha arribat de rebot. Andrew Ford ha xutat sense angle i el mateix porter Edu Lorrio s’ha introduït la pilota dins la porteria. En el segon quart, l’equip de David Martín ha tret petroli amb les pilotes servides al boies, amb gols d’Òscar Asensio i Roger Tahull. També han forçat un penal que ha executat Alberto Barroso i una superioritat que ha culminat amb la segona diana de Munárriz. Sense prémer l’accelerador en defensa, el conjunt espanyol arribava al descans amb 4 gols de renda (3-7).

Molt efectiu en les accions de superioritat, el conjunt de Martín ha incrementat la bretxa després de la represa. Cabanas, de penal, Mallarach, per partida doble, Tahull i Munárriz han estat els executors del tercer quart (6-12). Sense més història i amb el partit ja decidit, el conjunt espanyol s’ha apuntat també l’últim parcial (2-6). Perrone s’ha afegit a la festa, Sanahuja ha marcat a plaer i la resta de dianes han estat de penal, amb dos més de Munárriz, i els dos últims de Barroso i Cabanas.