Objectiu complert a Podgorica

Waterpolo. Copa del món. La selecció de David Martín goleja Austràlia (8-18) i s’assegura el primer lloc de grup

La selecció espanyola, amb majoria catalana, va fer els deures contra Austràlia (8-18), es va assegurar el lideratge de grup en la primera fase de la copa del món a Podgorica i tindrà un encreuament més assequible en la superfinal de Los Angeles, del 30 de juny al 2 de juliol. El rival de l’equip de David Martín no es coneixerà fins al maig, quan es disputarà la segona divisió de la fase intercontinental a Berlín.

El conjunt espanyol, amb una sèrie de sis gols en set superioritats, no va haver de forçar el ritme contra un rival que va exhibir les seves mancances defensives. La selecció australiana, amb diversos jugadors que competeixen en la lliga espanyola, va concedir fins a set penals als de Martín, dels quals en va aprofitar cinc. La vigent campiona del món va marcar territori des de l’inici i va guanyar els quatre parcials (1-3, 2-4, 3-5 i 2-6).

Després de quatre minuts d’imprecisions per totes dues bandes, Bernat Sanahuja va trencar el glaç amb un xut ajustat al pal. Unai Biel, en la segona superioritat, i Alberto Munárriz, en transició, també van marcar en el primer quart (1-3). L’únic gol australià va arribar de rebot. Andrew Ford va xutar sense angle i el mateix porter Edu Lorrio es va introduir la pilota dins la porteria. En el segon quart, l’equip de Martín va treure petroli amb les pilotes servides al boies, amb gols d’Òscar Asensio i Roger Tahull. També van forçar un penal executat per Barroso i una superioritat culminada per Munárriz. Sense prémer l’accelerador en defensa, el conjunt espanyol va arribar al descans amb quatre gols de renda (3-7).

Molt efectiu en les accions de superioritat, el conjunt hispà va eixamplar la bretxa després de la represa. Cabanas, de penal, Mallarach, per partida doble, Tahull i Munárriz van ser els braços executors del tercer quart (6-12). Sense més història i amb el partit ja decidit, el conjunt espanyol es va apuntar també l’últim parcial (2-6). Perrone es va afegir a la festa, Sanahuja marcava a plaer i la resta de dianes van ser de penal, amb dos més de Munárriz, i els dos últims de Barroso i Cabanas.