Atletisme

Kimutai i Yimer triomfen en la marató de Barcelona i tornen a rebaixar els rècords del circuit

El bahrainià atura el cronòmetre en 2h05:06 i l’etíop trenca la barrera de les 2h20 (2h19:44)

El bahrainià Marius Kimutai (2h05:06) i l’etíop Zeineba Yimer (2h19:44) s’han imposat en la 44a Zurich Marató de Barcelona, que aplegava més de 15.000 corredors, i com en els últims anys han rebaixat els rècords del circuit per quarta temporada consecutiva. Els registres de referència eren 2h05:53 i 2h23:11, aconseguits el 2022 pels etíops Yihunilign Adane i Meseret Gebre Dekebo, respectivament. Dues plusmarques que s’han rebaixat considerablement. Entre els homes no s’ha pogut trencar la barrera de les 2h05, un altre dels objectius dels organitzadors, però entre les dones el salt ha estat espectacular amb un registre inferior a les 2h20.

Kimutai ha guanyat la pugna final a tres bandes en què s’ha convertit la cursa a partir del quilòmetre 30, quan l’última llebre ha fet un pas al costat. El turc Kaan Kigen Özbilen, el cap de cartell i amb el millor registre entre els participants (2h04:16), ha estat el més incisiu i l’encarregat a fer la selecció definitiva. Ha tibat de valent, però en el tram final de Via Laietana (km 38) ha perdut pistonada i s’ha quedat despenjat respecte de Kimutai i el marroquí Othmane El Goumri. Aquest últim corredor, provinent de la pista, era el favorit en cas d’una arribada a l’esprint, però Kimutai, molt més experimentat, ha accelerat al voltant del quilòmetre 40 i ja ha tingut via lliure cap a la victòria. Els quatre primers a la meta han acabat per sota de l’anterior plusmarca: El Goumri (2h05:12), Özbilen (2h05:38) i l’eritreu Oqbe Kibrom Ruesom (2h05:51).

La pugna final entre les dones també ha estat cosa de tres. La llebre ha deixat la seva feina en l’entrada al Paral·lel. A partir d’aquí, Yimer ha demostrat ser la més forta i no ha tardat a enfilar tota sola el camí triomfal. L’han acompanyat en el podi la kenyana Selly Chepyego (2h20:03) i la romanesa Delvine Merigor (2h20:49), que han esmicolat els seus registres personals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)